Vrijdag 29 juli
Afgelegde afstand: ± 561 km
Activiteiten: Reisdag; overtocht Duinkerken => Dover; Rye
Overnachting: Fairfields farm campsite bij Westham (Eastbourne)

Eindelijk op pad. We vertrekken vroeg vanaf de camping bij Drachten waar we de laatste week hebben gestaan en als we in de omgeving van Antwerpen zijn, bellen we naar DFDS Seaways om de overtocht te reserveren. Het lukt ons een plekje te boeken op de boot van 2:00 uur. Dat halen we net, want vanaf het moment dat we hebben geboekt, komen er meer files onderweg. Drie kwartier voor vertrek van de boot komen we aan in de haven van Duinkerken en kunnen we aansluiten in de rij voor de boot. Het gaat gelukkig erg snel en weldra staan we bijna vooraan op de boot. Erg gunstig, zodat we aan de overkant snel op pad kunnen.


De zee is rustig en na een 2 tal uren varen arriveren we in Engeland. We zijn snel van de boot af, maar die voorsprong zijn we ook even snel weer kwijt als we de verkeerde kant op rijden. Bij de volgende rotonde enkele kilometers verder op, nemen we dezelfde weg weer terug. Na een hernieuwde poging rijden we wel de goede kant uit. Op weg naar onze eerste stop in het stadje Rye.
Ineke had via internet een parkeerplaats gezocht, waar je met de caravan goed kan parkeren. We reden dan ook rechtstreeks naar het lokale zwembad. Misschien iets verder lopen, maar het is allemaal zo klein dat die afstand niet echt telt.


Natuurlijk moeten we ook hier betalen voor het parkeren, maar dat bedrag viel nog wel mee. Slechts enkele ponden. Wel moet je al direct beschikken over kleingeld. Gelukkig hadden we klein geld van een vorige vakantie bewaard. We maken een korte wandeling door het dorp. Het is aan het eind van de middag (half 5) lekker rustig. We maken van de gelegenheid gebruik om wat ponden te pinnen. Waarschijnlijk zijn we nog wel wat leuke straatjes vergeten, maar wij willen nu verder, om niet al te laat op de camping te zijn. We hebben zo wel een goede indruk gekregen van dit stadje. Details van de wandeling: Wikiloc stadswandeling Rey incl. parkeerplaats.

De laatste etappe voor vandaag brengt ons naar de Fairfields farm campsite bij Westham (Eastbourne). We vinden een mooi plekje op de camping. Terwijl Johan eten gaat koken, gaat Ineke met de (elektrische) fiets het dorpje verkennen en natuurlijk nog wat caches verzamelen. Best een interessant dorp met veel bezienswaardigheden, zoals een ruïne. Het dorp is mooi versierd met allerlei poppen. Waarschijnlijk voor het dorpsfeest dat de volgende dag zal plaatsvinden.