Dinsdag 16 augustus
Afgelegde km: ± 30 km
Activiteiten: Wandeling Doone valley
Overnachting: Lynmouth holiday retreat

Was het gister nog een half uurtje rijden voordat we bij de wandeling waren. Vandaag is het weer dichtbij. We gaan een wandeling doen in de Doone valley. Startpunt is de wandelparkeerplaats Lorna Doone (Pay and Display) bij Malmsmead.

Ineke had al een aantal wandelingen klaar voor dit gebied, maar zag gisteren op wikiloc nog een leuke wandeling, die ervoor gezorgd heeft dat de route op het laatste moment is aangepast. Ineke heeft op goed geluk de route ingekort. Dat kan op papier altijd wel lukken, maar in het veld weet je nooit of dat lukt. Nou vandaag hebben we geluk. De op papier gemaakte route was prima te lopen. Geen obstakels en de hekken waren overal gewoon te openen. Het voordeel van de nu uitgezette route is dat we 1 keer klimmen en daarna alleen nog maar dalen. We starten door eerst te klimmen. Gelukkig deels in het bos, want het is warm vandaag. Na het bos lopen we verder over de heide en dat is heel warm. Als we koffie willen drinken is er geen boom te bekennen voor enige schaduw.


De “gorse” die hier als enige plant groeit zijn veel te laag om enige schaduw te bieden. De term “gorse” (brem met doorns) had Ineke onderhand wel geleerd omdat hij vaak als hint bij geocaches werd vermeld. Het is niets anders dan een struik met veel doorns. Gelukkig komen we midden op de heide een muurtje tegen. Dat kan je echt alleen in Engeland overkomen. Door dicht tegen het muurtje te gaan zitten, kunnen we in het natte lekker koele gras gaan zitten. Ineke moet direct aan Madeira denken. Daar hebben we deze truc ook uitgehaald om in de schaduw van een muur koffie te drinken.


De koffie smaakt weer voortreffelijk. Onze koffiepauze was ongeveer op het hoogste punt. De afdaling gaat al snel over in een bos en komt uiteindelijk uit bij een mooie kabbelend riviertje. Een erg lieflijk landschap. Vandaar dat de schrijver Doone er veel over geschreven heeft. Via het pad langs de rivier lopen we terug naar de auto. We komen ook langs één van de campsites die Ineke op het oog had. Inderdaad een pracht campsite met een super ligging. Maar zo te zien hebben de mooiste plekken langs de rivier geen elektriciteit. Ter info: het gaat hier om de Cloud farm campsite.

Onze route: Wikiloc Doone Valley. Deze wandeling van 7,2 km en 175 meter hoogteverschil doen wij in minder dan 3 uur.
Aan het eind van de wandeling wacht ons een heerlijk terras, waar Johan een biertje bestelt en Ineke een cream tea met scones. Niet alleen gaat deze versnapering er in als vloeibare koek, de locatie is echt prachtig. Een mooie tuin aan het riviertje en wederom langs een doorwaadbare plaats in de rivier. Op de heenweg is Johan nog over de brug gereden. Je snapt het al: nadat we een tijdje naar de auto’s gekeken hebben die door het water rijden, gaat Johan het ook proberen. Ineke maakt ondertussen de foto. Wij blijven dit leuk vinden!
Echt een mooi Engels plekje. Omdat Johan een biertje heeft gedronken neemt Ineke het stuur over nadat Johan de auto door de rivier heeft geloodst.


’s Avonds gaan we voor een pubmeal naar het restaurant bij de campsite. Heerlijk gegeten. Omdat wij de hele dag al buiten zijn, vinden we het lekker om binnen te eten. Maar we zijn de enige gasten die er zo over denken. Geeft niet, hebben we het lekker rustig.
’s Avonds begint het erg te waaien. We zitten niet echt ver van de kust en krijgen direct de wind van zee. We gaan dan ook voor het slapen gaan de luifel, altijd een gevoelig punt van onze caravan, naar binnen halen. Dat slaapt een stuk beter.