Zondag 21 augustus
Afgelegde km: ± 360 km
Activiteiten: Reisdag; Bootreis Dover – Calais

De vakantie zit er weer op. Gisteravond hebben we alles al ingepakt, zodat we vanochtend snel en vroeg kunnen vertrekken. Gelukkig is onze boot pas om tien uur en willen we sowieso na 7 uur vertrekken. Anders heb je op deze campsite een probleem. Het hek is tot 7 uur gesloten.


Omdat het een half uur rijden is, zijn we al om 20 voor 9 bij de boot. Dat had nog eerder kunnen zijn als Johan niet in de verkeerde rij was gaan staan. We volgden gewoon de rest die allemaal in de rij gingen staan bij P&O Ferries. Maar wij hadden geboekt bij DFDS. Nadat we de verhoogde rijbaanscheiding gepasseerd waren, kunnen we naar rechts afbuigen en in de juiste lege rij gaan staan, waar we te horen krijgen dat onze boot naar Duinkerken een uur is vertraagd, maar dat we wel mee mogen met de boot van 20 over 9 naar Calais. Even rekenen levert op dat dit voor ons gunstig is. Naar Calais is een half uur korter en we vertrekken in dat geval een uur eerder. Van dat aanbod maken we gebruik. We rijden direct de boot op, die nagenoeg leeg is en dat in het hoog seizoen. Op de boot is het rustig en kunnen we met gemak een tafeltje bemachtigen met uitzicht. Ondanks dat het gister behoorlijk waaide en de wind nog niet echt is gaan liggen, verliep de tocht zonder problemen en komen we snel aan in Calais.


Vanaf Calais is het een paar uur rijden naar huis wat prima verloopt. Wel zijn er bij Gent de nodige files, wat ons doet besluiten om een omweg te nemen. We rijden ten westen van Gent door de tunnel bij Antwerpen. Veilig en wel komen we weer thuis.