Dinsdag 9 augustus
Afgelegde km: ± 45 km
Activiteiten: Eden project
Overnachting: Ruthern Valley campsite Ruthernbridge

Vandaag wordt het Eden project met een bezoek van ons vereerd. Vooral Johan is erg geïnteresseerd in deze constructie en de filosofie achter dit project.
We gaan vroeg op pad, want dit is een topattractie. Als we op de parkeerplaats aankomen zijn we één van de eersten en als we binnen zijn, we hebben kaartjes online gekocht, krijgen we te horen dat de twee grote paviljoens nog niet open zijn. Dat is jammer, dus beginnen we bij een dinosaurustentoonstelling in een centrale hal op het park. Leuk voor kinderen, maar dan heb je het wel gehad.


We gaan koffie drinken in het lege restaurant. Ondertussen zijn de beide Domes open gegaan en gaan we een kijkje nemen in de subtropen en tropen. Een mooie tuin en mooi ingerichte bollen. Warm dat het is in de tropen. Ineke gaat in de rij staan voor het platvorm hoog in de top van de bol. Maar er wordt gewaarschuwd dat het heel warm is daar boven. Om die reden besluiten we beide dat we dit maar overlaten aan anderen. Leuk om Eden Project gezien te hebben.


Ineke gaat Ineke nog een Geocaching trail fietsen ten noord-oosten van Bodmin, dacht ze. Fiets achter op de auto en op pad. Helaas komt ze in de file te staan. Ze kan niet afslaan op de plek waar ze wil starten met de fietstocht. En als ze dan eindelijk op de fiets stapt, ontdekt ze dat ze een essentieel onderdeel mist. Om goed op een e-bike te kunnen rijden is een display op het stuur nodig om de fiets te starten. En die ligt nog in de caravan. Jammer, maar niet getreurd. Dan maar auto cachen. Of te wel met de auto langs de caches rijden en stoppen en de auto parkeren om lopend de caches te benaderen. Iets lastiger en je kunt niet alle caches vinden als er geen parkeerplek is, maar toch weet ze veel caches te vinden. Wel kun je zo minder goed van het landschap genieten. Want dat is erg mooi.