Vrijdag 12 augustus
Afgelegde km: ± 105 km
Activiteiten: Wandeling Hartland Point
Overnachting: Stoke Barton Farm Camp Site

Een verkasdag. We gaan voor één nachtje naar Stoke. Hier zijn twee mooie wandelingen en zo is de route naar onze volgende standplaats wat korter: twee maal ongeveer 80 km = een uur rijden. We vertrekken vroeg en zo te zien vertrok de helft van de campsite. Een hele volksverhuizing. We zetten onze caravan op Stoke Barton Farm Camp Site. Niet veel meer dan een aantal grote weilanden hoog op de kust. Het kan er dan ook goed waaien. Niet echt gezellig maar functioneel. Voor één nachtje was dit voor ons voldoende. Je kunt er mooi starten met een wandeling en dat was het doel. We waren van plan de auto gewoon aan de caravan gekoppeld te laten, want we wilden de volgende dag zo weer wegrijden, maar we besluiten toch om de caravan zelfstandig op zijn poten te zetten.


Nadat we ons op de plek hebben geïnstalleerd, starten we al snel met de wandeling. Deze wandeling is deels beschreven in de Rother wandelgids. Maar de beschreven route vond Ineke veel te lang. Vandaar dat hij is ingekort. De route van de inkorting kwam naar voren omdat hier een aantal geocaches liggen. Anders hadden we dit mooie pad nooit gevonden.
We wandelen via het dorpje Stoke naar het mooie rivier dal. Door dit mooie dal door weilanden en een bos lopen we naar de kust waar we verder noordwaarts lopen via het Coast Path.


Hier moeten we wel heel veel op en neer. Niet een paar meter maar echt OP en NEER: een zeer vermoeiende tocht. Uiteindelijk komen we uit bij Hartland Point, waar een mooie kleine vuurtoren laag op de rotsen staat. Op de parkeerplaats bij Hartland Point staat een kleine cafetaria, waar we uitrusten onder het genot van een ijsje. Vanaf daar lopen we via weilanden en bos paadjes terug naar de campsite. Nog steeds op en neer, maar het voelt iets minder zwaar. We zijn dan ook behoorlijk moe als we weer bij de caravan aankomen.


Onze route is te vinden op: Wikiloc Hartland Point. Als je de grafiek ziet van de hoogte, begrijp je dat we steeds op en neer liepen. Uiteindelijk een wandeling van 10,2 km met een hoogteverschil van in totaal 380 meter. Een wandeling waar we uiteindelijk dik 4,5 uur over gedaan hebben.

Als Johan gaat koken gaat Ineke caches scoren met de auto. Geen puf om het met de fiets te doen.