Zaterdag 6 augustus
Afgelegde km: ± 60 km
Activiteiten: wandeling Frenchmans Creek; Helford
Overnachting: Trevair Touring Site St. Hilary

Alweer de laatste dag in deze omgeving. We maken vandaag een wandeling rond het dorp Helford. Weer een heel ander soort wandeling. Duidelijk minder toeristisch. We starten de wandeling in Manaccan, waar we de auto kwijt kunnen bij de kerk. Over het algemeen kun je wel bij de kerk parkeren.

Het is wederom een wandeling uit 50 Walks in Cornwall (walk 34: 10,4 km, minimum time 4 hours; gradient 50 meter; level of difficulty: easy). Tevens te vinden op: A Helford estuary circuit. Op deze wandeling lopen we voor het eerst door bossen en dat is lekker koel, hoewel het vandaag ook af en toe regent. Een leuke wandeling door bos, langs de Frenchman ’s Creek (met getijden), langs en door weilanden en door de dorpjes Helford, Manaccan en St. Anthony (niet meer dan wat huizen en een kerk) en langs leuke zandstranden die voor de verandering eens niet zo druk zijn.


Helford stelt niet veel voor. Een leuk klein dorpje. We zien hier voor het eerst in Engeland een rivier waar je met de auto door heen kunt rijden. Die gaan we deze vakantie nog vaker tegen komen. Altijd leuk om te zien. Onze route: Wikiloc Frenchmans creek. Onze wandeling was 11,7 km, het hoogteverschil was 269 meter en onze looptijd 5 uur. Best een groot hoogteverschil. Achteraf hebben we dat niet zo ervaren.


Als we in Manaccan terug zijn proberen we de snelste weg terug te rijden, maar we nemen ergens een verkeerde afslag en belanden op allerlei kleine single track roads. Iets waar Johan een vreselijke hekel aan heeft. Gelukkig is het leed van korte duur. ‘s Avonds als Johan gaat koken, gaat Ineke met de auto nog wat rondtouren en ondertussen wat Geocaches scoren.