Donderdag 11 augustus
Afgelegde km: ± 65 km
Activiteiten: Heligan garden; Wandeling rondom Heligan garden
Overnachting: Ruthern Valley campsite Ruthernbridge

Wederom een tuin op het programma: Heligan Garden. Deze tuin is een idee van meneer Smit. Maar wel heel anders dan The Eden project. We wisten eigenlijk niet goed wat we ervan moesten verwachten. We kunnen melden dat het onze verwachtingen overtrof. Vele malen rustiger dan Eden Project.
We waren vroeg en één van de eersten. Ineke heeft zich kostelijk vermaakt met de methoden die men hier gebruikt om kinderen te amuseren. Ze mogen overal op, over, of inklimmen. Dat doen ze dus ook. Ze worden vanzelf actief. Er was dit jaar een speciaal zomerprogramma voor kinderen: “Lost Summer”, waarin ze oude gebruiken in ere herstelden.


je kunt hier met je kinderen, die de leiding hebben, je eigen indianen tent maken. Erg leuk, je kreeg er gewoon zin in. Een mooi park om doorheen te lopen. We zijn zelfs over de touw brug gelopen. De bloemen tuinen waren mooi. Niet zo druk en niet een modeltuin zoals verwacht. Erg leuk vonden we de plaids die overal lagen. Als je ergens wilde picknicken kon je dat doen op een leuke plaid.


Wij kozen een bankje ergens achteraf. Maar toch leuke ideeën. Anders dan andere toeristen attracties. Dit bezoek duurt geen dag, hoewel er vast wel mensen zijn die hier een dag kunnen vertoeven. Vandaar dat we nog een wandeling om het park heen maken. Tevens een geocaching trail van ongeveer 4 km. Nog best pittig omdat je in tegenstelling tot het park veel meer moet klimmen. Een erg leuke wandelroute.


Op de geocaching site staat dat het een fiets route is, maar ik zou deze trail niet graag willen fietsen. Een deel van de route is tevens onderdeel van een nationale fietsroute en we zijn dan ook één fietser tegengekomen onderweg. Hier vonden we eindelijk eens erg leuke en originele caches. Onze route is te vinden op wikiloc: Wikiloc Around Heligan gardens. Een wandeling van 4,3 km met een hoogteverschil van 98 meter. We hebben bijna 2 uur gedaan over deze wandeling.


Op de terugweg gaan we boodschappen doen in St. Austell. De Coop ligt bijna op de route, dus dat valt mee en in deze winkel heb je meer keus dan in het winkeltje waar we eergister onze boodschappen hebben gedaan (Lanivet).
Net als vele andere avonden eten we binnen. Overdag is het mooi en warm weer, maar ’s avonds is het vaak frisjes. We eten vaak laat.