Zondag 31 juli
Afgelegde km: ± 240 km (afstand New Forest – Tavistock)
Activiteiten: Fietstocht New Forest; avondwandeling Pew Tor
Overnachting: Langstone Manor Caravan & Camping Park Tavistock

Vroeg op pad, omdat we voor de middag al terug willen zijn op de campsite, omdat we maar voor 1 nacht hebben geboekt. De fietsroute start direct vanaf de campsite. Een prachtige route door het bos en over de hei. We komen een enkele groep paarden tegen en onderweg gaan we aan de rand van de heide koffiedrinken. Fietsend is echt de beste methode om dit gebied te bekijken. Het hoogteverschil viel heel erg mee.


Lyndhurst is wederom lastig. Vanwege het éénrichting verkeer moeten we door het gehele dorp rijden. Af en toe maar op de stoep om zo de auto’s beter te kunnen ontwijken. Precies om 12 uur zijn we weer bij de campsite en zijn we zeker niet de laatste kampeerders die vertrekken. De route van deze prachtige fietstocht (echt een aanrader!) is te vinden op wikiloc: Fietsroute New Forest. 25 km over goede fietspaden en af en toe een stukje bospad. Hoogteverschil 125 meter. Fietsduur 3,5 uur. Deze tijd is inclusief koffiedrinken en het zoeken en vinden van enkele geocaches. Om tijd in te halen zijn we hier maar één nacht gebleven, maar we komen vast nog wel eens terug.


Na het inpakken van de caravan rijden we in één keer zonder te stoppen naar Dartmoor naar een campsite in de omgeving van Tavistock: Langstone Manor Caravan & Camping Park. Het rijden in Engeland gaat prima, maar wel langzaam. De rotondes zorgen voor veel oponthoud en je rijdt voortdurend door dorpjes. Het is niet zo snel als in Nederland op de snelwegen.
We verblijven twee nachten op deze camping en kunnen het vanaf nu wat rustiger aan doen, omdat we inmiddels zijn aangekomen op de campsite waar we volgens onze oorspronkelijke planning zouden zijn beland.

Nadat we ons hebben geïnstalleerd, gaat Johan eten koken en gaat Ineke, zoals bijna elke avond, op pad met de auto om enkele Geocaches te vinden. Onderweg ontdekt Ineke dat we vlakbij een mooie Tor staan: Pew Tor. Na het eten gaan we dan ook een klein tochtje maken naar deze Tor. Om tijd te winnen nemen we de auto naar het start punt van de wandeling.

Een prachtige avondwandeling met een mooie zonsondergang. We zijn dan ook niet de enigen die hier nog rondwandelen. Maar goed ook dat we dit vandaag doen, want nu kunnen we nog wat zien van het landschap.


Morgen gaat het de gehele dag regenen, wat we natuurlijk nog niet wisten toen we deze Tor beklommen. Route van deze korte avondwandeling (1,5 km; 87 meter hoogteverschil en een looptijd van ongeveer drie kwartier): avondwandeling Pew Tor.

Het internet op deze camping doet het vandaag helaas niet. Dat is wel jammer, maar als je de vakantie goed voorbereid is dat niet zo erg.