Donderdag 4 augustus
Afgelegde km: ± 22 km
Activiteiten: Wandeling Prussia cove; Marazion; Penzance
Overnachting: Trevair Touring Site St. Hilary

Vandaag gaan we niet zo ver weg. Met de fiets rijden we naar Perranuthnoe. Eigenlijk maar een klein eindje fietsen (5 km met een hoogteverschil van ongeveer 50 meter). Voor Ineke met haar nieuwe e-bike dus een makkie. We stallen onze fietsen bij de kerk en starten daar de wandeling. Beschreven in 50 Walks in Cornwall( wandeling 42). Op internet te vinden onder: Prussia Cove and Mounts Bay.


Een mooie kustwandeling zonder veel stijgingen en dalingen en via een ruim graspad. Onderweg zoeken en vinden we nog een Geocache: Seals en Serinity. Deze cache zorgt ervoor dat we goed om ons heen kijken en ja hoor. We zien een paar zeehonden in het water. En sereen is het zeker: een zeer rustige plek. Via de binnenlanden en landerijen lopen we terug naar de fietsen. Een leuke niet al te zware wandeling. Voor de zwemliefhebbers zijn er hier diverse baaien waar je zou kunnen zwemmen. Maar dan moet je wel vanaf het wandelpad behoorlijk wat meters dalen. Onderweg komen we regelmatig mensen tegen die naar het strand gaan. Het is ook lekker strandweer.
Op het meest zuidelijke puntje van onze route gaan we met zijn tweeën op zoek naar een Geocache, die we helaas na heel lang zoeken niet hebben gevonden.


Deze cache bevind zich op een schiereiland ergens onder de rotsen. Omdat we de cache niet konden vinden hebben we in de luwte van de rotsen koffie gedronken, onder het mom van even wat energie verzamelen om beter de cache te kunnen vinden. Helaas zonder het gewenste effect. Onze route: Wikiloc Prussia Cove 7,6 km; hoogteverschil van 201 meter en een wandelduur van bijna 4 uur. Het zoeken naar de Geocache heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het zo lang heeft geduurd. Na de wandeling pakken we de fietsen om de laatste kms naar de caravan af te leggen.


’s Avonds gaat Ineke op de fiets naar Marazion en fietst vanaf daar langs de kust (National cycle route 3) naar Penzance.
Een erg mooie route. Helaas is het fietspad op een bepaald punt weggeslagen. Als wandelaar kun je dan rustig over het strand lopen, maar met de fiets en hoog water lukte dat niet. Vandaar dat Ineke terug gefietst is en met een omweg alsnog verderop weer op het fietspad terecht gekomen is. Ze waren al bezig het pad te repareren, dus dit is slechts tijdelijk situatie. Langs het fietspad heb je prima zicht op St. Michaels Mount en het fietst er super simpel, omdat dat deel geheel vlak is. Het laatste stuk van Penzance naar de Tesco was even wat lastig. De gevolgde route was nl een wandelroute, en ging via trappen over het spoor. Dat ging niet met een zware e-bike, dus dat werd omrijden via het station van Penzance. Bij de Tesco in Penzance staat Johan te wachten met de auto om zo terug te rijden. We hadden het idee dat de terugweg te stijl omhoog zou zijn om te fietsen.