Zaterdag 30 juli
Afgelegde km: ± 230 km
Activiteiten: Wandeling Seven sisters: Birling Gap
Overnachting: Denny Wood campsite in de omgeving van Lyndhurst

We starten de dag vroeg. Ons lichaam is nog ingesteld op de Nederlandse tijd. Hier is het één uur vroeger. We zijn dan ook als één van de eersten op de wandelparkeerplaats bij Birling Gap. We maken een korte wandeling om een goede impressie te krijgen van deze omgeving.


Details van de wandeling (2,8 km, hoogteverschil; 74 meter en een wandelduur: 1 uur en 10 minuten). Gelopen route: Wikiloc Birling Gap/ Seven Sisters.
Daarna rijden we via de kustweg terug naar Eastbourne en nemen af en toe een stop om van het landschap te genieten. De makkelijke manier om de Seven Sisters te bekijken. Niet helemaal onze stijl, maar zo kunnen we wel wat sneller onze dag planning halen. We vergeten om te zoeken naar de “Long Man of Wilmington”. Maar ach, we komen misschien nog wel eens terug.

De bestemming voor vandaag is de New Forest, maar we gaan eerst een detour maken naar een challenge cache met de hoogste ratings (D5/T5), die Ineke graag wil bemachtigen. In Nederland zou je daar erg veel moeite voor moeten doen. Deze is voor ons een makkie. Voor de liefhebbers de link naar deze geocache: International cacher challenge UK edition. Het was de bedoeling om in dit gebied nog meer te gaan geocachen, maar we willen een aantal dagen van het programma inhalen om zodoende op schema te komen. Gelukkig blijkt deze cache inderdaad eenvoudig te vinden en al snel vervolgen we onze weg naar New Forest.


We nemen op de snelweg afslag 1 naar Lyndhurst, maar achteraf hadden we beter een afslag eerder kunnen nemen. De afslag die ook voor vrachtverkeer naar Lyndhurst wordt aanbevolen. Vóór Lyndhurst komen we in de file te staan. Lyndhurst kent één richting verkeer. We verblijven hier één nacht op camping Denny Wood. Het leuke aan deze camping is dat je kampeert tussen de wilde paarden. Je moet wel beschikken over een eigen toilet. Zonder toilet geen toegang. Helaas is deze campsite erg vol, maar we weten een erg leuk plekje aan de rand van de campsite te bemachtigen. Ineke heeft bij de receptie nog een fiets -en wandelkaart gekocht, om de fietsroute van morgen nog wat te kunnen aanpassen. Op internet was er al wel wat informatie voor te vinden, maar nu kon Ineke met behulp van de kaart een goede route vinden voor de terugroute: het stuk tussen Lyndhurst en de campsite.
De rest van de dag genieten we van ons mooie plekje met uitzicht op het bos, waar we nog bezoek krijgen van een paar paarden. We staan wel aan een hek, maar dat is er waarschijnlijk om de campinggasten binnen te houden in plaats van om de paarden buiten te houden.
Als Johan eten gaat koken gaat Ineke met de auto een paar geocaches scoren en zo nog wat genieten van het landschap in de omgeving.