Zondag 7 augustus
Afgelegde km: ± 72 km
Activiteiten: St. Michaels mount, Camel trail
Overnachting: Ruthern Valley campsite Ruthernbridge


Vandaag gaan we verkassen. Al vroeg staat de caravan rijvaardig. Voordat we vertrekken willen we eerst op de fiets naar Marazion om St. Michaels Mount te bezoeken. We hadden ons wel een beetje verkeken op de tijden. Dat hadden we dus beter thuis kunnen voorbereiden. Tja, jammer dat je geen internet hebt. Hoewel we via de smartphone en IPhone natuurlijk altijd wel verbonden zijn met het www en de rest van de wereld. Geen internet is een slecht excuus. We zijn binnen no time op de fiets in Marazion en ontdekken daar dat we nog niet lopend naar St. Michaels Mount kunnen. We hadden ons gebaseerd op de eb tijd bij Kynance cove enkele dagen eerder, maar merken dat eb per dag best een tijd opschuift.


We hebben onze tijd besteed aan het drinken van een lekker bakje koffie, dat we bijna altijd meenemen vanuit ons rijdende huisje. Ineke weet een prima plek om koffie te drinken. Een uitkijkpunt langs de kust waar je prachtig uitzicht hebt over St. Michaels Mount en de gangway. Tja en die vindt je natuurlijk weer omdat hier ook een Geocache te vinden is: Geocache met zicht op St. Michaels Mount. Tijdens het drinken van de koffie scoort Ineke de cache, waar ze overigens wel lang over moet zoeken. Haar ervaring is ook dat Geocachen in Engeland een stuk moeilijker is dan in Nederland. Ze heeft nog nooit zo veel Geocaches niet kunnen vinden.


Als we de eerste mensen door het water zien waden naar het kasteel, maken we aanstalten om ook die kant uit te gaan. We parkeren onze fietsen vlakbij de doorgang. Dat is dan wel weer handig als je op de fiets bent. Eerst gaan we de situatie eens goed bekijken. Na nog weer even wachten wil Ineke het toch wagen om door het water te waden. Juist leuk. Lekker koel en je weet dat er dan nog niet al te veel mensen op het eiland zijn als je aankomt. Schoenen uit en gaan met die banaan. Heerlijk fris. Ook vandaag wordt het weer lekker warm. Op St. Michael Mount lopen we wat rond. De tuinen zijn jammer genoeg dicht, want die hadden we willen bekijken om zo wat op het eiland rond te kunnen lopen. Het kasteel vonden we te duur. We zijn niet zo van de kastelen. Al snel gaan we weer terug naar het vaste land, na nog een kopje koffie gedronken te hebben op de rotsen van het eiland. Nu kunnen we de schoenen aanhouden want de weg is inmiddels helemaal opgedroogd. Als de doorgang eenmaal droog is, gaat de overtocht erg snel. Tip: kijk wanneer je het beste kunt lopen naar het eiland. St. Michaels Mount causeway opening times.


Terug fietsen omhoog naar de campsite is natuurlijk iets moeilijker, maar ook dat valt ons eigenlijk wel mee. Ineke natuurlijk helemaal met haar e-bike. We hadden de auto+caravan geparkeerd op de parkeerplaats van de camping in overleg met de camping beheerder. We kunnen direct vertrekken.
De afstand is niet zo groot en gelukkig valt het ook in tijd erg mee om bij de volgende campsite te komen. Het is midden op de dag, dus niet veel woon-werk verkeer en files. We nemen wel de hoofdweg, want anders schiet je in Engeland niet erg op. Van de campsite waar we naartoe gaan, Ruthern Valley Holidays in de omgeving van Bodmin hadden we een routebeschrijving gekregen en dat was wel heel handig. Zo hoefde Johan niet met de caravan langs te veel kleine weggetjes te rijden.


Ruthern Valley Holidays is wel de leukste campsite van onze vakantie. Het lijkt wel een natuurcamping. Je mag er geen auto naast je tent of caravan plaatsen. Johan mocht ook niet zelf de caravan het kampeerterrein oprijden. Dat deed de eigenaar met een kleine tractor, om zo het gras te sparen. De camping is klein, heel gezellig en gemoedelijk. En dat terwijl je wel alle voorzieningen hebt die nodig zijn. Zoals internet en elektriciteit. Omdat we pas laat geboekt hebben, was er eigenlijk geen plaats vrij met elektra, maar dat werd door de camping beheerder gewoon opgelost met een extra lang snoer. Zo konden we overdag gebruik maken van elektra. In feite hebben we altijd gebruik gemaakt van elektra alleen hebben we op deze campsite ons water gekookt met een pannetje i.p.v. met de elektrische waterkoker. Kortom deze camping is echt een aanrader voor de rust zoeker: Ruthern Valley campsite.
We hadden gekozen voor deze campsite omdat hij dicht bij de Camel trail ligt. Een fietspad langs een voormalige spoorlijn door een mooi natuurgebied. Ineke gaat de eerste avond al een deel van de Camel trail rijden: van de campsite tot aan Wadebridge. Natuurlijk om op dat deel van de route wat geocaches te zoeken. ’s Avonds is het een stuk rustiger op deze route blijkt een aantal dagen later.