Maandag 15 augustus
Afgelegde km: ± 70 km
Activiteiten: Wandeling Tarr Steps
Overnachting: Lynmouth holiday retreat

Wederom een beroemde plek die vandaag onze aandacht krijgt. De Tarr steps. Eigenlijk gewoon een paar stenen die er al door de Romeinen zijn neergelegd en dus een zeer oude brug in een mooi landschap. Dankzij Geocaching weet Ineke een prima plek om te parkeren: een parkeerplaats van de National trust (betaald parkeren dus). We lopen eerst langs een mooi pad naar de Tarr steps, waar Ineke een whereigo cache gaat oplossen. Thuis goed voorbereid. Het komt er eigenlijk op neer dat ze een aantal keren deze Tarr steps heen en weer moet lopen. Johan zit ondertussen prinsheerlijk in het gras de mensen te aanschouwen EN… de auto’s die door de rivier rijden. Blijft altijd een leuk gezicht hoe mensen door een rivier rijden. Het lijkt Australië wel. Uiteindelijk lukt het Ineke de coördinaten van de cache te bemachtigen en gaat ze op weg om deze cache te vinden. Maar dat lukt helaas niet. Uiteindelijk komt ze gefrustreerd terug om eerst maar eens een kop koffie te drinken. Misschien gaan de hersenen dan weer goed functioneren. Na de koffie gaan we samen op pad. Ineke legt uit waar volgens haar de cache zou moeten liggen. Kijkt om en ziet de cache liggen. Zie je wel. Ze had gewoon koffie nodig.

Tijd om echt te starten met de wandeling. Wederom komen we een boom met geld tegen. Obelix zou zeker hebben gezegd: rare jongens die Engelsen. Het is er ook druk met gezinnen. Het blijkt dat verderop in de rivier het dieper is en daarom een ideale dag locatie voor gezinnen met kinderen. Nadat we dat punt voorbij zijn, hebben we het rivierdal voor ons alleen en kunnen we op een prachtige met mos begroeide boomstam een tweede kopje koffie drinken. We verlaten al snel de rivier om meer de heuvels in te duiken. Beter gezegd om ze te beklimmen. Het is al behoorlijk warm, maar gelukkig is er voldoende schaduw. We lopen ook een stuk langs heidevelden.


Uiteindelijk komen we terug bij de parkeerplaats. Het is duidelijk dat dit laatste deel van de wandeling minder belopen wordt. Ineke had deze route gevonden omdat het een geocache trail is. Onze mooie circular walk is te vinden op: Wikiloc Tarr Steps. Een niet al te moeilijke en afwisselende wandeling van 8,8 km met een hoogteverschil van 169 meter. We hebben over deze wandeling (inclusief pauzes en het zoeken naar geocaches) 4,5 uur gedaan.

We rijden via dezelfde route terug. Over mooie wegen door het heide landschap. Onderweg bezoeken we nog een oude Romeinse steen, omdat daar een geocache ligt waarvan Ineke de coördinaten had gevonden door een puzzel op te lossen. Zo leer je weer wat van de omgeving.

Op de camping nemen we wederom een afzakkertje bij onze lokale stamkroeg op de camping, met de bedoeling om voor vanavond hier te reserveren voor het eten. Helaas is alles voor die avond volgeboekt, dus reserveren we maar direct voor morgenavond. Ineke lijkt het leuk om vanavond in Lynmouth te gaan eten: Fish and Chips. Bij de award winning Esplanade Fish Bar. Dit Fish and Chips restaurant hadden we gister in Lynmouth gezien: de rij van mensen die ervoor stond. Het moet dus wel goed zijn. En dat was het ook: heerlijk. Verpakt in een handig bakje. Er zit vooruitgang in: geen krantenpapier meer. Als je het niet expliciet aangeeft nog wel met azijn. Gelukkig hadden we gevraagd om de azijn weg te laten (only salt, no vinigar).


Met ons bakje Fish and Chips zoeken we een plekje op de rotsen. Een zeer toepasselijke locatie. We hadden de truien meegenomen en daarom was het er erg lekker vertoeven. De zon gaat net schuil achter de hoge rotswanden. We zijn niet alleen op dit rotsstrand. Er zijn velen met ons die op de rotsen hun avondeten verorberen. We waren wel deze keer met de auto. Na 6 uur is er plaats genoeg om te parkeren in Lynmouth. Als je voor langere tijd op een plek blijft leer je steeds meer over je omgeving. Dat is ons goed bevallen.