Donderdag 18 augustus
Afgelegde km: ± 475 km
Activiteiten: Reisdag
Overnachting: Camping & Caravan Club Canterbury

In één dag van West naar Oost Engeland. We hopen dat dat goed gaat. Op zich is de afstand niet zo groot. Maar snel rijden, zoals je in bv in Duitsland kan,  is er hier niet bij in Engeland, alhoewel we vanochtend niet te klagen hebben. We rijden naar het zuiden via de A39 terug naar de A361. Via South Molton en Tiverton komen we al snel op de M5. Vanaf daar kun je goed doorrijden.
We merken overigens dat je nergens parkeerplaatsen hebt langs de snelweg. En als je er één ziet, moet je ineens heel ingewikkeld naar de andere kant van de weg rijden. Dat kost dus extra tijd en energie.
De reis verloopt prima, totdat we op de rondweg van Londen komen. Hier ontstaan de eerste files. Wel te begrijpen: een kind kan zien dat de manier waarop het verkeer hier moet invoegen en uitvoegen leidt tot files.
Na heel wat wachten en langzaam rijden komen we uiteindelijk, eigenlijk wel vroeg, aan in Canterbury. De plaats waar we de laatste drie nachten van onze vakantie gaan doorbrengen.

We hadden oorspronkelijk een camping uitgezocht aan de noord kant van Canterbury. Omdat we naast een bezoek aan Canterbury de Crab & Winkle way willen fietsen, die aan de noord kant van Canterbury loopt. Maar toen Ineke wilde boeken, bleek de camping gesloten zijn omdat de beheerder was overleden. Op zoek naar een andere camping belanden we aan de zuid-west kant van Canterbury bij de campsite van de Camping & Caravan club. Een keurige campsite (hoe kan het ook anders) met veel beheerders, bordjes en een strak beleid. Je kunt er een sport van maken om alle bordjes te vinden met “You don’t……”
Maar met een goede grasmat en we vinden een mooie gras pitch aan de rand van de campsite.
Na het installeren van ons plekje gaat Ineke nop de fiets de omgeving verkennen door op de fiets wat Geocaches te bezoeken.