Zaterdag 9 juli
Einddoel: wildkamperen in de buurt van Ulvik
Afstand: ± 120 km

Een prachtige autotocht over de noordkant van de Hardangervidda.

De waterval Voringfossen bekeken.
Via een veerboot over een fjord naar Ulvik gereden. Hier een mooi kampeerplekje gevonden op een weiland bij een boer, met uitzicht op de fjord. Johan heeft hier zijn hengel uitgeprobeerd, maar niets gevangen.

=============================================================

Zondag 10 juli
Einddoel: camping in de omgeving van Bergen
Afstand: ± 150 km

’s Nachts gaat het regenen en de ondergrond van klei wordt drassig en zacht.  En omdat we geen 4wheel drive auto hebben brengt Johan de auto nog even naar de weg. Hij is bang dat we anders niet meer weg kunnen komen. Ook de volgende morgen regent het nog. Maar op het moment dat we willen gaan wandelen wordt het droog. Een mooie rondwandeling gemaakt door de bossen met af en toe een doorkijkje op de fjord. Zie ANWB gids Noorwegen actief & anders (wandeling nr 8 deel Ulvik). Deze wandeling is ook te vinden om Wikiloc: Ulvik.

Op het moment dat we weer bij de auto zijn gaat het weer regenen. Goede planning dus! In de auto koffie gedronken.

Doorgereden naar de waterval Steinsdalfos, waar je onderdoor kunt lopen.

In de omgeving van Bergen (Haukeland), hebben we overnacht op Lone camping. Je kunt vanaf deze camping op de bus stappen naar Bergen.

=============================================================

Maandag 11 juli
Einddoel: camping in de omgeving van Bergen

Naar Bergen: en het regent niet! Bergen schijnt één van de steden te zijn waar het erg vaak regent, maar wij hadden prachtig zonnig weer.

Met de bus naar het centrum van Bergen. Hier heerlijk rondgeslenterd. Op de markt (veel te veel) zalm gekocht en weer een broodje garnaal gegeten.

Ook Bergen vanaf de heuvel bekeken door met een steil trammetje omhoog te gaan. Hier moest je wel voor in de rij staan. Ook de beroemde Hanze huizen bekeken (smal en heel lang). Natuurlijk ‘s avonds zalm gegeten bij de tent.