Woensdag 6 juli
Einddoel: wildkamperen op een weiland ten noorden van Kongsberg
Afstand: ± 320 km

Verder gereden naar Noorwegen.
In de eerste stad van Noorwegen, Halden, geprobeerd geld te wisselen. Dat was niet eenvoudig.
Voordat we door een tunnel onder het Oslofjord doorgaan hebben we eerst in een dorpje Drobak ons eerste broodje Noorse garnaal gegeten.

Verder gereden naar Kongsberg. Ten noorden van Kongsberg in een weiland op een helling een mooie overnachtingsplaats gevonden. We wilden, zoals de gewoonte dat voorschrijft, vragen aan omwoners of we daar mochten kamperen maar niemand was thuis. Zelfs de volgende ochtend niet. Ook hier zijn vliegjes, alleen niet zo erg als de vorige nacht.

=============================================================

Donderdag 7 juli
Einddoel: camping in Geilo
Afstand: ± 150 km

We nemen de route langs de oostelijke rand van de Hardangervidda. In de buurt van het Numedal Hoyfjellssenter een mooie wandeling gemaakt. Ze hebben hier overal goede wandelkaarten, zelfs bovenop de Hardangervidda waren ze te krijgen. Een kleine wandeling maken? We hadden geen GPS bij ons, en binnen de kortste keren waren we het route al kwijt. Het werd uiteindelijk een kort rondje. Het was erg moeilijk om het pad van de kaart te volgen.
In Geilo op de camping twee nachten overnacht. Heerlijk zonder vliegen. Zouden ze spuiten?

=============================================================

Vrijdag 8 juli
Einddoel: camping in Geilo

Een schitterende wandeling gemaakt bij Prestholtseter. Zie wandelgids Noorwegen (wandeling nr 34). Deze route is ook te vinden op Alltrails: Prestholtrunden.

Helemaal alleen met zijn tweeën over grote sneeuwvelden. De route over de rotsen wordt aangegeven met steenmannetjes. Prachtig!
In Geilo boodschappen gedaan.