Zaterdag 16 juli
Olden (camping Gryta)
Afstand: ± 170 km

In één dag eigenlijk alleen maar om de gletsjer Jostedalsbreen heengereden (de grootste gletsjer van het europese continent) om aan de andere kant terecht te komen. Route: Luster, Sogndal, Skei, Ulvik, Olden. Onderweg ook nog een prachtige gletsjertong van een afstand bekeken.

De wegen zijn hier zo rustig dat de geiten gewoon op de weg liggen. Dus wel altijd oppassen geblazen. Camping Gryta in Olden is prachtig gelegen. Met aan alle kanten uitzicht op gletsjers. De camping heeft zelfs verwarmde toiletgebouwen.

Zondag 17 juli
Einddoel: Olden (camping Gryta)

In alle gidsen staat dat deze gletsjer (Briksdalbreen) erg druk is. Dat merken we aan alle touringcarbussen die langs de camping rijden. Toch zijn ook wij even bij de gletsjer gaan kijken.

Een mooie wandeling naar de gletsjer en van al die toeristen heb je niet echt last. We waren ook vroeg op pad gegaan.
De rest van de dag heerlijk relaxen op de camping. Johan heeft nog gevist, maar niets gevangen.

Maandag 18 juli
Einddoel: camping Gjeilo in Skjåk (in de buurt van Lom aan weg 15)
Afstand: ± 130 km

Een mooie route gereden. Met name de weg 258 naar Grotli was erg mooi. We reden tussen metershoge bergen sneeuw. En dat midden in de zomer!

Hier werd ook nog geskied. Uiteindelijk in de buurt van Lom een camping opgezocht. Op camping Gjeilo in Skjåk waren wel erg veel muggen. Maar toch een leuk plekje gevonden.

Dinsdag 19 juli
Einddoel: camping Gjeilo in Skjåk (in de buurt van Lom aan weg 15)

De staafkerk van Lom bezocht.
En een prachtige wandeling gemaakt door het achterland van Lom (vanuit Lom). Zie wandelgids Noorwegen (wandeling nr 21). Voor het eerst een wandeling die niet klopt met de beschrijving. In de buurt van Soleggen zijn we dan ook aardig gaan dwalen. Maar uiteindelijk wel weer op het goede pad terecht gekomen. Aangezien het af en toe regende de plastic regencapes nog aangehad. Op zich geen probleem, maar door de regen(?) waren er overal veel irritante muggen. Je kon daarom bijna niet stilstaan of je werd opgevreten door die beesten. Maar wel een mooie tocht met uitzicht op de rivierdalen van de Bovra en de Otta en op het plaatsje Lom.

Weer terug in het dorp zijn we op zoek gegaan naar een drankwinkel, maar die zijn niet te vinden. En op zoek naar een opticien omdat Ineke’s bril kapot is. Uiteindelijk toch maar met tape gerepareerd.
Update 2023: Deze wandeling bestaat waarschijnlijk niet meer. De variant die nog wel te doen is van Alltrails: Lom – Læshøe. Onze route was eenvoudiger. Op het punt links onderin op de kaart gingen wij niet naar links en naar boven, maar rechtdoor en onderlangs de berg. Het pad is wel te zien op deze kaart. Je komt dan boven het meertje weer op deze route.