Woensdag 20 juli
Einddoel: camping in Fagernes (Leira)
Afstand: ± 230 km

Vandaag weg 55 gereden.

En een detour langs een tolweg. Tolgeld moet je achterlaten in een bus aan het begin van de weg. Prachtig. Wat een mooi landschap.

Een weg die we zeker nog een keer moeten rijden om dan ook een wandeling te maken. We zagen anderen hier wandelen. Aan het eind van weg 55 reden we omlaag de wolken in, die in het dal hingen. Eerst zaten we dus boven de wolken. Nu een weg gereden die we al eerder in de andere richting hadden gereden. Maar nu was het mistig dus hebben we helaas niet veel gezien. Omdat het slecht weer was een heel eind gereden en uiteindelijk een camping gevonden in Leira: Leira camp. Achteraf hadden we misschien toch beter in een hotel of zo kunnen gaan. Want hier heeft het alleen maar geregend. De camping was ons aangeraden, maar viel ons erg tegen, maar het heeft dan ook alleen maar geregend.

Donderdag 21 juli
Einddoel: camping in Fagernes (Leira)

Na lang wikken, wegen en wachten toch uiteindelijk een wandeling gemaakt. Zie wandelgids Noorwegen (wandeling nr 25): naar het Spåtind in de Gausdal Vestfjellet. Prachtig. Het was een heen en weer route naar een top. Ook hier zijn we nauwelijks mensen tegengekomen, alleen op de top. Pas het laatste half uur zijn we door en door nat geregend. Details van deze route zijn te vinden op Wikiloc: Lenningen – Spåtind.

‘s Avond in een chinees restaurant gegeten.

Vrijdag 22 juli
Einddoel: Bøverbru
Afstand: ± 120 km

Vandaag op weg naar Ineke’s nicht Gesien, Bram en de kinderen. Het adres was nog moeilijk te vinden. Maar na heel wat zoeken en uiteindelijk toch maar bellen zijn we er gekomen. Het adres is meer een postadres en het ligt op het platteland.
Een prachtig plekje. Gezellig bij gekletst. Bram zijn ouders waren er ook met hun prachtige camper.
De tent opgezet op het grasveld voor het huis.

Zaterdag 23 juli
Einddoel: Rodby
Afstand: ± 860 km

In twee etappes terug naar huis. Dat is dus gewoon de gehele dag in de auto. Dit keer hebben we gekozen om met twee korte overvaarten weer op het vaste land van Europa te komen.
De boot van Zweden naar Denemarken (Helsingborg-Helsingor) ging perfect. We kwamen aanrijden en konden bijna direct op de boot. Je merkt de concurentie van de brug. De tocht duurde maar een half uurtje.
Langs de snelweg in een restaurant gegeten.
Wel was het moeilijk om een hotel te vinden. Het hotelletje, dat we hadden uitgezocht was vol. Doorverwezen naar een ander hotel wat ook vol bleek te zijn. Het was ’s avonds al erg laat toen dit alsnog lukte. Vlak bij de boot naar Duitsland aan de doorgaande weg. Iedereen is hier op zoek naar een slaapplaats in een hotel om vanaf hier de eerste boot voor de overtocht te halen.

Zondag 24 juli
Einddoel: Thuis
Afstand: ± 670 km

Vroeg ontbeten en de tocht voortgezet. Weer op een veerboot (Rodby-Putgarden). Vandaar weer op de Duitse autobanen, waar iedereen erg hard rijdt, terug naar Heerenveen.
Even langs bij Ineke’s ouders, alvorens terug te keren naar huis.