Reisverslag van onze 29-daagse rondreis door IJsland in juli en augustus 2015

Waarom IJsland als vakantiedoel?

IJsland is hot (naast dat het er erg koud is). Het is dan ook niet vreemd dat wij onze blik hebben laten vallen op dit land van vuur, water, wind en mooie landschappen.

We willen met name veel gaan wandelen, en dat is ons gelukt. We hebben in deze 4 weken nauwelijks regen gehad. En als het koud is kun je prima wandelen. Details van de wandelingen zijn allemaal weer terug te vinden op wikiloc.

Het was wel kouder dan we hadden verwacht, maar dat heeft de pret zeker niet beinvloed. Tenslotte wordt je van wandelen warm, je kunt je prima kleden tegen de kou en we hadden onze eigen caravan met prima verwarming bij ons.

Voor zover nodig hebben we de reis geboekt bij de IJslandspecialist (ijslandspecialist.nl). En dat is ons goed bevallen. De auto + caravan hebben we laten verschepen via Samskip. Zie hiervoor de aparte pagina. Ook dat is ons prima bevallen. Alleen zouden we het ophalen van de auto in Nederland een volgende keer wat willen vereenvoudigen. Het was echt een hele klus om onze auto weer te bemachtigen.

Kortom: IJsland is een prachtig land, je kan er prima wandelen en als je een goede caravan bij je hebt, is de kou ook prima te trotseren. Misschien omdat je het juist niet verwacht, maar het aantal bloeiende planten is erg groot. Vandaar dat we veel wilde planten hebben gefotografeerd.
IJsland ziet ons vast nog eens terug. Tenslotte zijn er nog vele plekjes die we niet hebben gezien en ervaren en je kunt natuurlijk deze reis ook clockwise doen. Dan ziet alles er weer geheel anders uit.