Eindelijk is het dan zo ver. We reizen af naar het andere einde van de wereld. Deze reis stond hoog op Ineke’s bucket list. Zodra Ineke met pensioen ging is de reis geboekt. Nu kunnen we ook 8 weken wegblijven, waarvan 1 week in Thailand bij Ineke’s broer en zijn gezin.
Helaas kreeg Ineke maart 2022 een ongeluk waarbij ze haar bovenbeen brak. Tot overmaat van ramp is hier een infectie bij gekomen en heeft Ineke in 2022 lang op bed gelegen en 4 operaties ondergaan. Maar uiteindelijk vonden de artsen het toch een goed plan om deze reis door te laten gaan. Sinds 3 november 2022 kon Ineke weer lopen met krukken. Er is dan ook veel geoefend in Nederland met wandelen, met name met heuvels. Helaas is het niet gelukt om zonder krukken te lopen, vandaar dat alle wandelingen tijdens deze reis door Ineke met krukken zijn afgelegd.

En we hebben genoten. Omdat je helemaal de vrijheid hebt, kun je precies die wandelingen en andere activiteiten doen zoals je op dat moment kunt. Als je dit verslag leest, zou je haast vergeten dat Ineke wat minder valide is.

Nieuw Zeeland heeft ons hart veroverd. Wat een prachtig land. Bijna elke dag (of elk dagdeel) beleef je weer een geheel ander landschap. En de Nieuw Zeelanders zijn zo relaxed. Kortom Nieuw Zeeland is echt een aanrader. We zouden zo weer weg willen. Eén nadeel: het is zover weg.