Reisverslag van onze 30-daagse rondreis door Noord Australië in juli en augustus 2014.

Waarom Australie als vakantiedoel?

Na vele jaren Afrika, wil Johan eens wat anders. Dus gaat Ineke op zoek naar een land en een omgeving die een beetje lijkt op Zuidelijk Afrika. En Australië stond eigenlijk al heel lang op het reiswensen lijstje.
Vandaar dat de keuze is gevallen op het uiterste noorden van Australië. De laatste Australische wildernis. Dit keer dus geen safari, maar wandelen naar pooltjes en watervallen.
Wel kunnen we net als in Afrika genieten van 4 weken buitenleven. 4 weken in de wildernis, zonder electra, TV en internet. Heerlijk genieten van de natuur. De camper is alleen gebruikt om te slapen. Dat is ons goed bevallen. Australië ziet ons vast nog eens terug.

De camper en reis hebben we geboekt bij Walkabout (Walkabout.nl). De camper was door Walkabout geboekt bij Apollo (Apollocamper.com), waar we helaas niet zo tevreden over zijn (zie laatste reisdag van deze reis Darwin). We zijn heel tevreden over de Adventure. We hebben nog nooit zo’n grote 4WD Camper gehad. Prima bed, veel ruimte en een buitenkeuken. Maar hierover meer op mijn aparte pagina over de Adventure.
Update 2023
De Adventurer is nog steeds te huur. Helaas alleen bij Apollo. Maar het goede nieuws is, dat hij er nog steeds fantastisch uitziet: Adventure 4WD van Apollo.

We noemen dit een wandel vakantie, maar dat komt alleen omdat we bijna elke dag een wandeling gemaakt hebben. Maar vanwege de temperaturen, die best hoog zijn, waren het allemaal erg korte afstanden. De wandelingen die er zijn, zijn ook allemaal erg kort. Het hoogteverschil valt ons erg mee. Details van de wandelingen zijn allemaal terug te vinden op wikiloc. Omdat we inmiddels Alltrails gebruiken om onze vakanties te plannen, zou ik ook adviseren om de wandelroutes te vinden op Alltrails. Die zijn vast meer up-to-date. Helaas moet je wel betalen voor het gebruik van Alltrails, als je de routes wilt downloaden.