Reisverslag van onze 24-daagse rondreis door Zuid-Engeland in juli en augustus 2016

Waarom Zuid-Engeland als vakantiedoel?

We kwamen op het idee om eens naar Zuid-Engeland te gaan, omdat we een weekend in Ierland waren geweest. Een land dat nu ook aan onze bucketlist is toegevoegd. Maar om daar te komen moet je door Zuid-Engeland rijden. Tja, en daar zijn we nog niet geweest. Dus lijkt het logisch om daar eerst eens een vakantie aan te wijden. Achteraf blijkt dat je wel meerdere vakanties nodig hebt om dit gebied te bekijken. Veel te zien en nog meer te doen. Kortom, we komen vast nog wel eens terug. Zelfs naar ongeveer dezelfde gebieden, maar dan vanuit een ander campsite. Alle campsites zijn van te voren geboekt. Vanwege familieomstandigheden slechts enkele weken van te voren. Vandaar ook dat op een aantal plaatsen het niet meer mogelijk was om de gewenste campsite te boeken of we hadden nog wel een plek op de gewenste campsite, maar hadden geen elektriciteit. Als je naar Engeland gaat in het hoogseizoen is het zeker nodig om te reserveren. Zeker als je een mooie plek met elektriciteit wilt hebben.
We hebben gemerkt dat Zuid-Engeland in het hoogseizoen erg druk is. Met als gevolg overvolle dorpjes, campsites en wegen. Maar voor de rest is het een mooi gebied, mooi weer en veel afwisselende landschappen. We hebben veel gefietst en gewandeld. Ondanks het feit dat er mensen waren die ons afgeraden hadden om hier te fietsen. De steilheid van de wegen viel wel mee. Alleen weten Engelsen niet goed met fietsers om te gaan. Veel van de fietspaden zijn ook bedoeld voor wandelaars. Maar die lopen midden op het pad, en ook als je belt reageren ze niet en blijven gewoon doorlopen.


Dit jaar hebben we ervoor gekozen op voor langere tijd op een campsite te staan en vandaaruit uitstapjes te maken. Op die manier hoef je niet met de caravan over kleine landweggetjes te rijden. Daar heeft Johan een grote hekel aan. En dat terwijl wij een erg kleine en smalle caravan hebben. Deze manier is ons erg goed bevallen.
Helaas konden we vanwege familieomstandigheden pas een week later dan gepland vertrekken. Met als gevolg veel annuleringen en nieuwe boekingen onderweg. En wat onrust, omdat we in de eerste week eigenlijk te grote afstanden hebben afgelegd met, voor ons doen, te lange dagprogramma’s. Op die manier lukte het echter wel om binnen enkele dagen weer “op schema” te zijn. Vandaar ook dat dit reisverslag pas achteraf is geschreven. Na de vakantie toen we al weer thuis waren.