Ineke wilde altijd al eens naar een Grieks eiland. Na langdurige studie werd dat Kreta. Er zijn meer mooie Griekse eilanden, maar die kunnen we later nog wel eens bezoeken. Kreta is een pracht plek om te wandelen en te genieten van de natuur en cultuur.

Omdat Johan in het onderwijs werkzaam is, kunnen we alleen tijdens de schoolvakanties naar Griekenland en in de zomer is het hier veel te heet. De meivakantie is dus de meest logische periode.

Deze zomer gaan we verhuizen en om die reden niet op vakantie. En Johan heeft zelfs 2 weken meivakantie. De keuze was dus snel gemaakt. Dit jaar wordt Kreta onze reisdoel voor de meivakantie. En dat bleek een prima keus en prima periode. Het is relatief nog erg rustig overal. De temperatuur is prima voor een actieve vakantie.

De reis is geboekt bij Elizawashere.nl. Prima geregeld. Tijdens het samenstellen van de route, had Ineke bijna dagelijks via de mail contact. Binnen no time hadden we prima huisjes gevonden en kon Ineke de route opstellen. Dat werkte erg prettig. Uiteindelijk zijn het 4 locaties geworden die als basis hebben gediend van waaruit wij elke dag een wandeling hebben kunnen maken. Alle 4 de locaties waren echt schitterend gelegen.

De wandelingen zijn met name gevonden in de boekjes:

  • Rother wandelgids Kreta (inclusief de GPX files)
  • Sunfower gids Kreta, ook gebruikt als basis voor de rondritten.
    Wel vinden we dat de routes van de Sunflower gidsen niet altijd goed zijn onderhouden. Dit jaar, maar ook tijdens onze reis naar Madeira zijn we toch vaak op paden geweest die niet meer begaanbaar waren.

Daarnaast heeft Ineke de nodige websites van anderen gelezen voor de nodige tips, wandeling en te bezoeken locaties. Zie hiervoor ook de Kreta tips.

Geocaching
Ineke is een verslaafde geocacher. Geocaching is simpel uitgelegd: schat zoeken voor volwassenen. Op de opgegeven coördinaat, te vinden op geocaching.com, ligt een doosje wat je moet gaan zoeken en hierin je naam schrijven. Op Internet schrijf je dan een kort verslag van je vondst. Vaak zijn ze sneaky verstopt en ben je wel even bezig om hem te vinden. In de bergen is de GPS ontvangst wat slechter en is het zo wie zo iets moeilijker om de locatie van de geocache te bepalen. Het mooie aan geocaching is dat het je brengt op de leukste plekjes, waar je anders zo aan voorbij gereden zou zijn. Vandaar dat ik vaak in dit verslag zal verwijzen naar de geocaches op plekjes die ook leuk zijn voor niet geocachers. Met name deze vakantie zijn de routes sterk bepaald door geocaches.

Een prachtige vakantie en zeker een aanrader. We zouden zo weer terug willen.