Maandag 28 april
Dagactiviteit: terugvlucht Funchal – Amsterdam

Ondanks het feit dat we niet echt vroeg vliegen (10:25 uur), staan we toch vroeg op. Wij vinden dat prettig.
Na een eenvoudig ontbijt pakken we de laatste dingen in en verlaten ons prachtige domein van deze week. Tot ziens! Hier komen we zeker terug.
Het feit dat het huisje niet echt centraal ligt (en je dus af en toe ver moet rijden) weegt op tegen de prima kwaliteit en sfeer van dit huisje.
Op het vliegveld aangekomen is het nog even zoeken. We rijden eerst voorbij de plek waar men de vertrekkende toerist kan uitladen (wat we niet doen). We blijven lekker bij elkaar.
Dan komen we uiteindelijk een bord tegen dat ons leidt naar de P van de huurauto’s. Hertz bezuinigd op parkeerplaatsen, maar we pikken een plek in van Avis en hebben geluk dat men ons niet wegjaagt (wat anderen wel overkomt). Nog even 5 minuten wachten en dan wordt de auto gekeurd en goed bevonden. We kunnen weer verder. Omdat men had geadviseerd met een redelijk lege tank terug te komen, hebben we dat gedaan. Nu tanken zij de tank weer vol. De prijs voor benzine zou bij hen goedkoper zijn dan elders op het eiland.
Op weg naar de incheckbalie. Ineke had gisteravond nog geprobeerd om online in te checken, maar dat lukte niet. Nu wordt duidelijk dat dat bij niemand is gelukt. Twee lange rijen dus.
Helaas is er geen gelegenheid om even je bagage te wegen. Alleen via een automaat, maar we hebben geen euro op zak. Maar gelukkig bleek de handbagage en de ruimbagage minder dan 30 kg te zijn dus dat ging allemaal voorspoedig. We hadden de laptop maar in de rugzak gestopt.

Nu naar de volgende rij voor de douane. Dat verliep ook allemaal voorspoedig. Maar het duurt wel veel langer dan op Schiphol. Uiteindelijk hebben we nog tijd om op het platform naar de komende en gaande vliegtuigen te kijken. Vindt Johan erg leuk.
Uiteindelijk kunnen we aan board. We zitten nu helaas niet aan het raam, dus kunnen geen foto’s maken.
Na 4 uur landen we op Schiphol waar Jonathan ons al staat toe te zwaaien.
We kijken terug op een prima vakantie. Geestelijk uitgerust en fysiek lekker ingespannen.
Dat moeten we zeker nogmaals doen. En dan gaan we zeker terug naar dit huisje.