Zaterdag 12 juli
Einddoel: Camping Heidenau (in de omgeving van Hamburg )
Afstand: ± 470 km

In 2005 deden we met de auto 1 dag over de reis naar Noorwegen, maar omdat we nu een caravan achter de auto hebben, gaan we vele malen langzamer. Daarom vertrekken we al op zaterdag i.p.v. zondag. Om 10:30 uur gaan we van start. Toch valt de rit best mee. Cruise Control op 85 km/u en je rijdt rustig richting noordoost. De files staan op de andere weghelft en zelfs van wegwerkzaamheden hebben we nauwelijks last: we mogen toch niet harder dan 80 km/u.
Om een uur of 4 pakken we de campinggids erbij en gaan op zoek naar een leuke camping.
Helaas lukte het niet om de camping te vinden die we hadden uitgezocht, maar op de A1 stond op een gigantisch groot bord camping Heidenau aangegeven. Bij gebrek aan beter hebben we die we maar genomen. Prima keuze: mooie standplaats aan een meertje en ‘s morgens lekkere Duitse broodjes voor ontbijt.

=============================================================

Zondag 13 juli
Einddoel: Camping Hanstholm
Afstand: ± 530 km

Op basis van de reistijd van gister hadden we berekend dat we nog 8 uur nodig hebben om in Hanstholm te komen. En dat was inderdaad het geval.
De bakker was pas om 7:30 uur open. We vertrekken daarom, voor ons doen, laat van de camping ( 8:30 uur).
Na een rustige reis en af en toe een kopje koffie in ons rijdende huisje, komen we om 16:30 uur aan op camping Hanstholm. Er zijn weinig benzinestations op de route dus we arriveren met een bijna lege tank.
Het is druk bij de receptie. Er zijn vele wachtenden voor ons. Met VISA betalen kost extra geld (met 5% toeslag) dus we schrapen (bij gebrek aan Deense kronen) de laatste euro’s bij elkaar. We weten nog een leuk (het leukste?) plekje te vinden met uitzicht op de zee.

Vanaf de camping nog even een wandeling gemaakt over het strand. De camping ligt op een klif aan de kust.
Dit is een erg dure camping. Gelukkig kunnen we ‘s ochtends wel lekkere broodjes krijgen.