Dinsdag 22 juli
Einddoel: wildkamperen aan het Vangsmjøsa
Afstand: > ± 125 km

Vandaag een rustige reisdag. Eerst klimmen we in 10 minuten vanaf de kampeerplek omhoog naar het mooie uitzicht over de Sognefjord. Met uitzicht op Flåm.

Na de koffie gaan we echt op pad. Helaas ligt er dit jaar weinig sneeuw in Noorwegen in juli. Veel minder dan 3 jaar geleden. Juist langs deze weg hadden we nog wat sneeuw verwacht.

Via Laerdal gaan we via de E16 richting Borgund. Dit keer gaan we de beroemde staafkerk alleen van buiten bekijken. Het is hier erg toeristisch met bussen vol met Chinezen en Japanners.

Bij Øye gaan we van de weg af en kiezen het kleine weggetje aan de noordkant van het meer, waar we een leuk plekje voor de nacht vinden. Helaas werkt het weer niet erg mee. Al snel zitten we weer heerlijk in de caravan.

=============================================================

Woensdag 23 juli
Einddoel: camping in Beitostølen (230 Nkr)
Afstand: ± 55 km

Vandaag wordt een korte reisdag. We zijn weer terug gereden naar Øye om daar de voor gister geplande route voort te zetten. Dus rustig aangedaan. Nog even inkopen gedaan in Vang. Via een doorsteek, die duidelijk wordt aangegeven, gaan we in de buurt van Stee richting weg 51. Weer eens een geheel ander type weg. Hier drinken we uitgebreid koffie aan een meertje. Daarna bereiken we al snel weg 51 en de eindbestemming voor vandaag.

Er is hier maar één camping: camping Beitostølen, die we dus maar verblijden met ons bezoek. Weer even een wasje gedraaid.
‘s Middags zijn we nog even wandelend naar het zeer toeristische (ski)dorp gewandeld, en hebben even wat winkels bekeken. Dit plaatsje is wel leuk voor kinderen. Allerlei vertier dat zelfs wij nog leuk vinden, met o.a. een klim- en fiets parcour. Het weer is nu definitief omgeslagen. Het zonnetje schijnt volop, we hebben zelfs kunnen barbecueën. Op de camping hebben we een mooie kaart gekregen met eenvoudige wandelingen in de omgeving van Beitostølen. Maar in de VVV hadden ze ook een heel mooie wandelkaart van het gebied die Ineke niet kon laten liggen.