Maandag 19 juli
Einddoel: Johannesburg

Uiteindelijk kwamen we maandag ochtend om 5 uur aan in Johannesburg. Helaas werden we door de douane geweigerd. We waren in Nigeria geweest en moesten aantonen dat we een vaccinatie hadden tegen gele koorts, die we natuurlijk niet hadden. Gelukkig konden we ons ter plekke laten inenten. De inentingen konden wij met (veel te veel) Euro’s betalen. Daar hadden we genoeg van bij ons, Randen hadden we nog niet.
Een uur later konden we alsnog Zuid-Afrika binnen gaan.
Op het vliegveld werden we erg goed geholpen door een man van Avis. Die probeerde steeds het autoverhuurbedrijf Sani rentals voor ons te bellen wat uiteindelijk om 7:30 uur lukte. Een medewerker van het verhuurbedrijf heeft ons toen opgehaald.
We hebben voor deze reis een Nissan Double Cab 4 X 4 met twee daktenten gehuurd. De auto was nog niet helemaal klaar, maar we hebben een kop koffie gekregen en om 9 uur waren we op weg naar Sr. Karin. Slechts 1 keer verkeerd gereden en om een uur of 10 kwamen we bij de convent aan. Gelukkig was Sr. Karin thuis. We hadden al geprobeerd te bellen, maar die gehele dag was er tot 20:00 uur ’s avonds geen elektriciteit, dus ook geen telefoonverbinding.
We hebben het die dag rustig aan gedaan en lekker bij gekletst. ’s Avonds heeft Johan kip gekookt op onze gasfles, omdat het elektrisch kookstel van de convent ook niet werkte vanwege de elektriciteit storing.
Zo te zien is er in 20 jaar niet veel veranderd. Vroeger zaten we ook vaak zonder elektriciteit.