Dinsdag 3 augustus
Activiteiten: Game drive Moremi NP
Afgelegde afstand: 0 km (afgezien van de rondritten in het park)
Einddoel: Moremi (Xakanaxa camp)

In de ochtend een game drive gemaakt. Omdat we hadden gehoord dat er 8 leeuwen waren gesignaleerd, rondgereden in het gebied waar ze te vinden waren, in de hoop ze te zien. De vorige dag was er een spectaculaire kill geweest. De 8 leeuwen probeerden een buffel te grazen te nemen. Maar uiteindelijk werden twee leeuwen op de horens van de buffel genomen en een aantal de bomen in gejaagd. Uiteindelijk wisten de leeuwen toch nog een buffel te doden. We spraken de mensen, die met eigen ogen dit spectaculaire schouwspel hadden gezien. Maar we reden helaas verkeerd en hebben weinig of niets gezien.

Alleen zag Anita (onze expert in wildspotten) een leeuw met een enorme hoofdwond vlak naast de auto liggen (1 meter afstand). De leeuw had zo te zien dus toch de aanslag van de dag ervoor overleefd, maar was er slecht aan toe.

’s Middags weer een gamedrive gemaakt. Om een uur of vier waren we vlak bij Fourth Bridge toen we vast kwamen te zitten. Veel zand weggegraven, maar niets bleek te werken, we zakten steeds verder weg. Uiteindelijk kwam om vijf uur een auto met een Duits gezin. Die kwam ook bijna vast te zitten, maar uiteindelijk zijn we met 2 sleepkabels en hun auto erin geslaagd om onze auto eruit te krijgen. Toen gauw terug naar de camping. Onderweg nog een grote horde buffels gezien. Beide nachten kregen we op deze camping bezoek van een olifant, op 3 meter afstand van de auto. Deze ging dan stevig aan de bomen schudden om vruchten op de grond te laten vallen. Bij het maanlicht hadden wij daar goed zicht op.