Zaterdag 24 juli
Einddoel: Gaborone

’s Morgens zijn Anita, Johan en Ineke met Jettie naar een klein shopping center geweest. Hier hebben we koffie gedronken. Jonathan was bij Hendrik (neef van Ineke) op het werk (IT bedrijf), waar we later op de ochtend weer bij elkaar zijn gekomen.

In de middag is Gerrit Jacobs (oud collega natuurkunde docent van Swaneng Hill School) op bezoek geweest. Hij heeft nu een bedrijf dat zonne-energie installaties verkoopt. O.a. voor de telefoonpalen langs de weg tussen Gaborone en Francistown, maar ook voor de huizen in Dimajwe. Dimajwe is een bushmen dorp waar Ineke en Johan 20 jaar geleden geld voor ingezameld hebben. Hier is door het geld, dat is opgebracht door de kerken van Zwolle en Heerenveen, een waterput gegraven, waardoor het de officiële status van dorp heeft gekregen. Er is een geitenproject en een school gesticht. Omdat we dit dorp niet zonder hulp kunnen vinden gaan we het tijdens deze reis niet bezoeken.

Jettie begon al vroeg met de voorbereidingen van Anita’s verjaardagsfeest. Ze had twee black pots. In één heeft ze brood gebakken volgens traditioneel recept en in de ander een stoofschotel.
’s Avonds Anita’s verjaardag gevierd en lekker gegeten met Ineke’s familie en Seratwa, Mpaphi en familie.
Eunice (nicht van Ineke) had nog een heerlijke verjaardagstaart gebakken.
Het was niet echt koud. Omdat we een vuur hadden gemaakt, konden we nog lang buiten zitten