Donderdag 22 Juli
Einddoel: Khutse (Molose waterhole)

Vroeg op om naar Mpaphi’s cattlepost te gaan. Hij wilde eerst om 3 uur weg (wij moeten nog wennen aan het vroege leven in Botswana) maar Seratwa vond dat hij ons dat niet aan kon doen. Het werd dus 7 uur. Om 8 uur zijn we op weg gegaan met twee auto’s. Onze auto met de twee tenten en het bakkie van Mpaphi vol met veevoer.
In Molepolole laat Mpaphi ons zijn nieuwe huis zien dat in aanbouw is. Het ligt aan de rand van Molepolole en heeft een mooi uitzicht over het omringende landschap. Daarna rijden we door naar de cattlepost van Mpaphi in Salejwe, waar we het veevoer afleveren. Helaas zijn de koeien niet meer bij de cattlepost, maar al op weg om ergens te grazen. Wel zien we de plaats waar de geiten staan, een aantal kleine geitjes is aanwezig.

We gaan verder op weg naar Khutse Game Reserve.
Daar aangekomen stuiten we op een probleem. Door het rijden op de zanderige weg en het heen en weer schudden is de bagage achterin door elkaar geraakt en is onder de deurklink van de achterdeur geschoven. Kortom: we kunnen de deur van de achterbak niet meer open krijgen. Johan probeert eerst een aantal keren te rijden en hard te remmen, in de hoop dat hierdoor de bagage gaat verschuiven, maar helaas werkt dat niet. Jonathan komt op het idee om een zijraam er uit te halen. Omdat dit een schuifraam is, zit het met schroeven vast. Met veel moeite lukt dit. Anita wordt door het raam geschoven en zo kan zij de deur van binnen open maken en kunnen we eindelijk wat eten en drinken.
Daarna een mooie rit door het park naar onze campsite. Zelfs voor Johan en Ineke is dit park onbekend. Volgens ons zijn we de enige bezoekers in het park. De afstand naar de campsite is nog 40 km, dus dat is nog hard aanrijden. We zien onderweg onze eerste giraffen en gemsbokken.
Vlak voordat het donker wordt komen we aan op onze campsite. Gelukkig ligt er nog hout van een voorganger, maar we hadden zelf ook al hout gezocht. Dat wordt dus een lekker vuurtje. Binnen enkele minuten staan de tenten op het dak en gaat Johan eten koken.
Het is bijna volle maan, dus ‘s avonds kunnen we daar goed gebruik van maken.
Anita slaapt op de achterbank van de auto, zodat Mpaphi bij Jonathan in de tent kan slapen.
We gaan vroeg naar bed. Voor het naar bed gaan vult Mpaphi nog even zijn rubber kruik met kokend water. Slim: het is nl. behoorlijk koud. Die houden we erin en staat nu standaard op onze paklijst.