Vrijdag 30 Juli
Activiteiten: Vlucht naar Nguma camp; Mokoro tocht Okavango delta
Afgelegde afstand: 12 km/16 min (T4A)
Einddoel: Bushcamp midden in de Okavango delta op een eiland in de buurt van Nguma camp

’s Ochtends vroeg werden we opgehaald bij de receptie van de camping. Daar lagen de tenten, de matrasjes en de pan al klaar die Ineke maanden geleden via Internet via Audi camp had besteld.
Met al deze kampeermiddelen gaan we op weg naar het vliegveld, waar ons vliegtuig al klaar staat. We genieten van een mooie rustige vlucht over de Okavango. Een prachtige manier om de Okavango delta te bekijken. Na de landing midden in de Okavango delta worden we opgehaald met een auto en naar Nguma lodge gebracht. Het was nog behoorlijk koud. Bij Nguma lodge drinken we koffie en wachten op onze gidsen. We gaan eerst met een motorboot naar de mokoro’s (zo’n 30 minuten). De mokoro’s liggen allemaal op een eiland. Er waren wel 25 mokoro’s en gidsen.
Alle bagage paste prima in de 2 mokoro’s, de matrasjes dienden zelfs als kussen in de stoeltjes.

Zo gingen we nog zo’n uur varen om bij het eiland te komen waar we hebben overnacht. De gidsen maakten direct een pit-latrine en ze maakten een vuur voor ons, zodat we konden koken. We hebben de tenten opgezet en gegeten. Het theewater haalden we gewoon uit de Okavango en kookten dat. Genoten van een lange rust pauze, waarin we eindelijk hebben geklaverjast; we hadden nl. geen boeken bij ons.

We hebben een pan gehuurd om op een houtvuur eten te kunnen koken. Maar de handvatten van de pan worden erg heet. Hier heeft Jonathan iets op gevonden: Hij gaat op zoek naar een stuk hout dat je door het handvat kunt steken. Zo had de pan ineens een lang handvat. Dat werkte perfect.
Aan het eind van de middag hebben we een tocht gemaakt met de mokoro’s naar een ander eiland om een wandeling te maken. Alleen zwijnen, apen en red letchwe gezien.
Terug bij de tent hebben we eten gekookt en zijn daarna vroeg naar bed gegaan. Foutje: we hebben de tent onder een boom gezet, en jawel, ’s nachts poepen en piesen er een paar apen op onze tent.