Woensdag 28 juli
Activiteiten: Night drive bij Leroo la Tau
Afgelegde afstand: 119 km/1 uur 18 min (T4A)
Einddoel: Leroo la Tau lodge
campsite

Vandaag hoeven we niet veel kilometers af te leggen en allemaal (behalve de laatste paar kilometer) op asfalt. Overigens was de weg af en toe wel erg slecht vanwege pot holes!
Op aanraden van de zusters uit Serowe zijn we op zoek gegaan naar Leroo la Tau langs de Boteti. Nu we niet door de pans zijn gegaan was dit een goed alternatief. Hier aangekomen bleek dat we hier een nachtelijke game drive konden doen. Weer eens wat anders. Zelf mag je niet ‘s nachts met je auto rond rijden.
We hadden de gehele camping voor ons alleen (er waren ook maar 3 à 5 plaatsen). Toen Ineke op een gegeven moment naar het toilet gebouw liep, voelde ze opeens de grond trillen. Ze was ongeveer 50 à 100 meter van de auto . Ineens kwam er een horde zebra’s voorbij rennen: tussen Ineke en de auto in. Gelukkig zat er geen leeuw achter ze aan.
’s Avond om 7 uur werden we opgehaald voor de night drive. We reden in een open wagen, maar ze hadden wel dekens om je in te wikkelen, wat Ineke ook heeft gedaan. We hebben niet veel gezien, wel olifanten en zebras , maar vanaf een grote afstand en dan zie je alleen een silhouet. Op een gegeven moment zagen we een leeuw de weg oversteken. Toen we ter hoogte van dat punt waren, zagen we een leeuw liggen onder de bomen. We weten dus niet zeker of we één of twee leeuwen hebben gezien. Deze leeuw had een halsband met een zender om. Dit hebben we de volgende dag nagevraagd en bleek te kloppen. Ze doen daar onderzoek naar het gedrag van de leeuwen.