Donderdag 3 mei
Activiteiten: wandeling Mystical view; Matala
Afgelegde afstand met de auto: ± 65 km
Overnachting: Eleonas country village in Zaros

Terwijl ik dit schrijf is het al na negen uur ‘s avonds en zitten we heerlijk op onze ligstoelen buiten. Het is nog steeds lekker warm. Het begint net lekker fris te worden.

Maar even bij het begin beginnen. We staan weer om half 8 op om om 8 uur bij het heerlijke ontbijt te zijn. Met kleine croissantjes, kleine lekkere broodjes, een eitje, verse sinaasappelsap en Griekse yoghurt met honing en noten. Kortom heerlijk!

Daarna klimmen we weer om hoog om ons klaar te maken voor ons dagprogramma. Eerst nog een mail naar de makelaar dichten. Over de verkoop van ons huis. Tja, het leven in Nederland gaat gewoon door. Het is dan ook al 10 uur voordat we echt op pad kunnen.

Vandaag zakken we af naar Matala. Vandaag wordt het veel warmer dan morgen, vandaar dat de wandeling door de Rouvas kloof even wordt uitgesteld.
Vandaag gaan we de wandeling Mystical view doen. Beschreven in de Rother wandelgids 40. Een rode route, dus wat moeilijker, van 4,6 km, 1 uur 40 minuten en 160 hoogtemeters; Weer eens een geheel andere wandeling. Geen gorge, geen olijfbomen, maar kale rotsen met af en toe een heel klein struikje. Veel zon en nog meer wind. De hoed die Ineke gister had gekocht in Zaros was ideaal, omdat hier een koortje aan zit. Die had je vandaag wel nodig. Een leuke wandeling, met onderweg nog een 3 tal geocaches op de koop toe voor Ineke.


Op de plek waar je zicht hebt op het stadje Matala waaide het zo hard dat we daar maar heel kort hebben gestaan. Snel weer verder voordat we wegblazen. Het stuk dat dan volgt is best wel eng. Met harde wind en vlak langs de afgrond. Dus stug doorlopen want Ineke heeft behoorlijk last van hoogtevrees en die wind helpt daar niet echt bij. Maar weldra zijn we weer tussen de bergen en is het weer heet, windstil en niet eng. Details van onze wandelroute Mystical View. Onze wandeling is uiteindelijk 5,3 km met een hoogteverschil van 168 meter. Wij doen deze wandeling in dik 3 uur.

Daarna brengen we een bliksembezoek aan Matala. Wat een toerist trap. Je ziet alleen winkeltjes en restaurantjes. Zelfs wij maken er even gebruik van door een heerlijke sorbet te nuttigen op een terras. Daarna snel weer terug naar de auto.


Als we weer bij ons huisje zijn, stoppen we beneden bij het restaurant, en gaat Johan verder lopend naar het huisje. Ineke wil nog even wat geocaches zoeken in de omgeving en het is toch lastig om op en neer te rijden. Na het bezoeken van wat geocaches in de omgeving, lukt het Ineke om in de eerste versnelling en zonder airco naar boven te komen. Johan staat haar al op te wachten. Had zeker de ronkende motor gehoord. ’s Avonds eten we weer in het restaurant. Dit keer met een soort menu voor 2. Maar er is vast wat verkeerd gegaan in de communicatie. Wij dachten lamsvlees en varkensvlees te krijgen, maar dat werd wat anders, zoals paddenstoelen, vis, feta in tomatensaus etc.: allemaal kleine schaaltjes. We besluiten om morgen alsnog het vlees menu te vragen.