Vrijdag 31 juli
Autorit: Namutomi => Halali (beide in Etosha NP)
Overnachting: Halali

Om 6 uur opgestaan. De avond ervoor al water klaargezet om snel theewater te kunnen koken. Je mag in het park de auto niet verlaten. Om toch onderweg te kunnen ontbijten hebben we heet theewater in de thermosfles en brood en beleg voorin de auto klaargelegd.
Vannacht had Johan (Ineke hoort niets zonder gehoorapparaat) al behoorlijk wat lawaai gehoord en de guards verwijzen bij de gate al in de richting waar wij ook al naar toe dachten te gaan. Bij het water was de eerste leeuw te zien. Daarna zijn we langzamerhand richting Halali gereden.


Onder weg zien we: 2 leeuwen, kudu, struisvogel, zebra, red hartebeest, springbok, olifanten, impala, giraf, gemsbok, en wildebeest.

In Halali nemen we rust om te schrijven en te genieten van 2 eekhoorns. Nadat ze hun buikjes volgegeten hebben met Johan’s pinda’s begraven ze de rest. Ze komen erg dicht bij. Ze zijn helemaal niet bang. Duidelijk gewend aan mensen.


Aan het eind van de middag maken we een gamedrive waar we nog het nodige wild spotten.

Om kwart over 6 gaan we naar de waterhole bij de camping. Het park is dan al gesloten. Daar komt direct al een horde aan van 20 Olifanten en in totaal 4 Rhino’s. Helaas begeeft het fototoestel het en hebben we hiervan geen foto’s.