Woensdag 12 augustus
Autorit: Gamsbergpas => Windhoek
Overnachting: Chameleon backpackers

Rustig opgestaan. We hebben geen haast vandaag. De afstand is ongeveer 135 km. Onderweg drinken we koffie bij een droge rivier.


Ruim voor 1 uur arriveren we in Windhoek, waar we eerst langs gaan bij een bedrijf om de gasfles te laten vullen.
Alle spullen (levensmiddelen, plastic bakjes van de chinees die ik uit Nederland had meegenomen, het krukje dat we hadden gekocht, de metalen fles voor de parafine en de thermosfles) laten we achter bij Britz. We weten van de vorige keer dat het personeel hier erg blij mee is. De gasfles die gestolen is moeten we nog extra betalen. De band krijgen we vergoed, omdat we daarvoor verzekerd zijn.
De taxichauffeur die ons ook heeft gebracht op de 1ste dag komt toevallig net andere mensen afleveren. Hij herkent ons en brengt ons naar Chameleon backpackers, nadat hij ons eerst heeft laten zien waar we souvenirs kunnen kopen.


Ook geeft hij een goede tip voor een restaurant. De volgende ochtend zal hij ons weer ophalen om ons naar het vliegveld te brengen. We spreken met hem af dat we alle kleren die wij niet meer mee willen nemen naar huis aan hem zullen geven de volgende ochtend. Hij zorgt er dan voor dat ze worden gewassen en dat ze ergens goed terecht komen.
´s Middag gaan we op souvenirjacht. De chauffeur had ons een goede plek gewezen: Old Breweries Craft Centre (Talstreet). Mooie souvenirs, niet duur en voor een vaste prijs.

We lopen vanuit het centrum door naar de Botanic garden, maar dat valt wat tegen.


Daarna lopend naar Joe’s Beer House, wat toch wel verder lopen is dan verwacht.
Een leuke tent. Ineke heeft zebrabiefstuk gegeten en Johan gemsbok, struisvogel en springbok. We laten ons met de taxi weer naar huis brengen. De beveiligingsman bij het restaurant heeft een  taxi voor ons geregeld. Bij de lodge had ik vooraf gevraagd hoeveel dat zou moeten kosten.
Chameleon backpackers is een leuke plek met een prima kamer. Met douche en toilet op de kamer(N$ 250). Wel is voor Johan het bed wat aan de korte kant.
Ik snap niet waarom mensen het dubbele betalen voor een hotelkamer. Een prima locatie aan de rand van het centrum.