Vrijdag 7 augustus
Autorit: Ongongo falls (Sesfontein)
Overnachting: Ongongo falls campsite

We hebben een lange dag voor de boeg, dus starten we vroeg. We kennen inmiddels de weg. De eerste 4 km naar Swartbooisdrift zijn slecht (veel en grote stenen). Daarna wordt het steeds beter. In Opuwo gaat Ineke foto’s uploaden. Dat gaat hier uitstekend. 4 foto’s in 5 minuten. Johan tankt, doet boodschappen en brengt uiteindelijk de post naar het postkantoor, dat ergens tussen alle gebouwtjes van de stad verborgen ligt en moeilijk te vinden is.


De weg naar Sesfontein brengt ons in een mooi landschap. Een mooie weg die op en neer gaat door het landschap en af en toe zelfs is geasfalteerd . Onderweg zien we nog een Leguaan. Helaas komt er net een auto langs en zijn we niet snel genoeg om een foto te nemen. Onderweg zien we Gemsbok en Mountain Zebra’s.

Om 3 uur arriveren we bij Ongongo falls. We kunnen het prima vinden. Goede borden wijzen ons de weg in het dorp Warmquelle. We zien Himba en Herero vrouwen met hun mooie jurken.


De weg naar Ongongo valt ook reuze mee. Niet slechter dan de weg van Kunene River lodge naar Swartbooisdrift.
We worden keurig door personeel van de camping door de rivier geloodst. Maar er zijn ook kampeerplekken voor de rivier, voor als je niet door het water wilt rijden om bij je kampeerplek te komen. We hebben plaats 1.


Wat een oase is de Ongongo Falls. Het water is warm en valt van een hoogte in een poeltje met helder water. We hebben gezwommen terwijl schildpadjes om ons heen zwemmen.


Johan koopt brandhout, dat we lang niet opmaken. We hebben nu minder nodig, omdat we geen hout nodig hebben om ’s avonds warm te blijven.