Dinsdag 28 juli
Autorit: Divundu => Rundu
Overnachting: Kaisosi River lodge

Vandaag via de asfaltweg naar Rundu. Deels via een kleine detour om zo langs de oude weg te rijden. Helaas zie je niet veel van de rivier. Wel meer dorpjes.

Rundu is erg druk. Veel mensen en alle winkels hebben muziek aan staan. Erg gezellig. We gaan een kijkje nemen bij de rivier. Vlak bij Kavango River lodge is een mooie plek waar je zicht hebt op de rivierdelta.
In Rundu proberen we geld te pinnen, maar dat lukt slechts bij één bank, waar iedereen in een lange rij staat. We doen boodschappen in de Shoprite. Een grote winkel met een onverwacht groot assortiment. Helaas bleek één van de twee gastanks achter van de auto gestolen. te zijn tijdens onze afwezigheid.
Dat was te verwachten. We hadden de gastanks niet goed verankerd.  


Johan heeft later op de dag de overgebleven gastank met ijzerdraad vast gezet. Twee jaar geleden hadden wij ze vastgezet met eigen gekochte sloten. Dat was dus wel nodig. Wel vreemd overigens. Volgens ons moeten 10-tallen mensen dit hebben gezien. Niemand doet iets.
In het internet café van Rundu hebben we de foto’s geupload naar mijnalbum.nl. Dat lukt pas na enkele pogingen met 2 foto’s tegelijk. Na een uur zijn we op pad gegaan naar Kaisosi River lodge (N$70 pp), 8 km buiten Rundu aan de oude weg richting Divundu.
Deze camping is een verademing. We hebben onze eigen douche bij de campsite. Nu eens niet alleen een rieten schutting, maar een echt privé stenen gebouwtje met een douche en wc. Keurig schoon. ’s Nachts loopt er een guard rond met een groot geweer, die zich eerst even voorstelt. Vanwege de Angolesen die hier heel eenvoudig de grensrivier oversteken met een mokoro. Bij het restaurant hebben we naar de zonsondergang gekeken.