Zaterdag 9 augustus
Autorit: Palmwag => Spitzkoppe
Overnachting: Spitzkoppe campsite

Om 8 uur verlaten we Palmwag. We tanken bij de benzinepomp. Daar vertellen ze ons dat men bij Palmwag reserve banden heeft. Wij weer terug. Bij de gate hoeven we ons gelukkig niet weer in te schrijven. Ze hadden wel reservebanden bij Palmwag, maar niet onze maat. Vreemd dat men dat niet had genoemd bij de receptie van Palmwag de dag ervoor. Ze wisten dat we problemen hadden. Zelfs ’s ochtends had Ineke nog met iemand van het management gesproken. Toen wel gehoord dat je ook in de concessie kan kamperen.
Voor de twede maal op weg. Bij de vetenary fence probeerde iemand ons souvenirs te verkopen. Toen we daar niet op in gingen, werd de inhoud van onze koelkast grondig geïnspecteerd op vlees, maar wij hadden alles netjes opgemaakt. Door een rookwolk van brandend, in beslag  genomen vlees mochten we verder rijden. We gaan op zoek naar Aabadi mountain camp, een campsite gerund door Nederlanders. Met behulp van T4A konden we niet exact bepalen waar de camping zou moeten liggen. Daarom de coördinaten in de GPS gezet, maar de coördinaten waren niet opgegeven zoals het in de GPS en bij T4A wordt gedaan, dus we moesten zelf aan het rekenen. Ineke wist toen nog niet hoe ze de verschillende notaties van coördinaten kon omzetten.


Uiteindelijk hebben we de camping niet gevonden. We zijn maar doorgereden naar Spitzkoppe. Het laatste stuk weg was heel stil. Tussen Uis en Spitzkoppe zijn we maar 3 auto’s tegengekomen, terwijl het op de C43 juist in verhouding erg druk was.
Ondanks het feit dat we deze weg eerder in omgekeerde richting hadden gereden herkenden we het niet en is het landschap nog steeds mooi en afwisselend. Leuker dan het oosten, met alleen Mopane bos. Hier is door de bergen en de steeds wisselende vegetatie meer variatie en kun je verder van je af zien.
Bij Spitzkoppe nemen we even de tijd om rond te rijden en we vinden een fantastische plek.


We eten gevulde paprika met de restjes van de macaroni, groenten en vlees uit blik van de dag ervoor. Handig zo’n koelkastje. En een maïskolf die Johan bereid heeft op de barbeque. Heerlijk. We genieten van onze mooie plek. Johan klimt zelfs omhoog om een plaatje te schieten van onze campsite in de omgeving.
Het is in tegenstelling tot de vorige keer dat we hier waren erg warm, ook ’s nachts. Er was weinig tot geen wind.