Zondag 2 augustus
Autorit: Halali => Toko lodge Rustig farm
Overnachting: Toko lodge Rustig farm (30 km vanaf Kamanjab)

De gate om 6:37 uur open, net als wij eraan kwamen. Bij de pans zagen we een Zebra kill met o.a. gieren en vechtende Jackals. De Rhino die we gister zagen staat er nog steeds. Ongeveer op dezelfde plek, maar was nu bijna niet te zien.


Bij Okaukuejo is de postoffice dicht (het is tenslotte zondag). Wel brood en pindakaas kunnen kopen in de shop.

Heerlijk bij de waterhole gezeten. Het was daar een komen en een gaan van beesten. 10-tallen Zebra , 2 Kudus, 4 Gemsbokken en natuurlijk de nodige Springbok. Gemsbokken zijn erg schuw en hebben we niet zien drinken.


Halverwege de route naar de volgende campsite (Rustig Toko lodge) kiezen we ervoor om weg D2697 te volgen. In principe de kortste weg, maar niet de snelste. Vele malen moesten we de auto uit om weer een hek open en dicht te doen. De weg loopt op en neer door rivierbeddingen.
Voor 3 uur waren we bij Rustig Toko lodge, waar men ons verwees naar de campsite 2,5 km vanaf de lodge. Van de atmosfeer van de lodge/farm merk je niets. Een mooie campsite met privé toilet en douche, zonder elektra. Er zijn 3 plaatsen. Omdat wij als eerste arriveren, hebben we een grote plek. Slechts één andere plek is bezet die nacht, maar die was zover weg dat wij de auto en zijn inwoners niet hebben gezien. Het voelt aan als kamperen in de bush.