Zondag 13 juli
Weer: zonnig, droog en warm
Overnachting: boot IJmuiden-New Castle

Om kwart over 2 vertrekken we van huis. Het is stralend weer, dus we starten in korte broek.
Nog even tanken bij Schiphol en dan naar IJmuiden. Helaas komen we voor IJmuiden al in de file te staan, wat veel vertraging oplevert: Vanwege het strandfestival Turn Up The Beach zijn alle toegangswegen afgeladen vol. Gelukkig arriveren we op tijd bij de boot. We moeten zelfs nog wachten voordat we aan boord kunnen rijden. Het is niet druk en we zijn de enige caravan aan boord. Op de boot krijgen we niet de kans om moe te worden: als we op dek 6 aankomen, komt een dame van de bemanning al naar ons toe als we het kaartje met ons kamernummer bekijken.


De hut is 100 meter verderop. En dus ook 100 meter van het restaurant. Hier hebben we lekker gegeten van het lopend buffet. Dit buffet is van uitstekende kwaliteit met een uitgelezen keuze aan gerechten. Beter kan een vakantie niet beginnen. Na het eten nog even aan dek gekeken. Een trui is nog wel nodig, maar het zonnetje schijnt volop.
Vroeg ons nest opgezocht. Prima hut: 2 persoonsbed met zeezicht (zonder dat er mensen aan de andere kant van het glas lopen).