Dinsdag 30 juli
Weer: Ochtend zonnig; vanaf 11 uur af en toe een bui.
Dagactiviteit: rust, reis –en wasdag
Overnachting: Braemar The Invercauld Caravan Club Site

We ontbijten buiten in het zonnetje met de trui aan. Na het ontbijt gaan we met de auto naar “Queens view”. De weg ernaar toe is misschien maar enkele kilometers, maar het is niet prettig lopen langs de autoweg. Voor de paar minuten dat we bij “Queens View” rondkijken moeten we zelfs nog £2 betalen. Daarom hebben we achteraf ons kaartje maar aan andere mensen gegeven. Het uitzicht is inderdaad prachtig. We zien ook de camping liggen en kunnen nog net het dak van onze caravan zien.


Bij de caravan koffie gedronken, nog even genietend van het mooie uitzicht. Om een uur of 11 vertrekken we. We mogen nl. niet voor 12 uur aankomen op de camping in Braemar. Voordat we wegreden werden we door een Nederlands echtpaar met 2 kinderen aangesproken of we toevallig de familie Neuteboom zijn. Wij hoogst verbaasd van: “Ja, hoe weten jullie dat”? De vrouw verklaarde dat ze onze website over Schotland had gelezen. We stonden op het punt om te vertrekken en Ineke schiet meteen weer in haar reisleiders rol door dit echtpaar aan te raden bij de eigenaresse van de camping onze plaats te claimen, want het was een fantastische plek. Dat zouden ze doen maar we weten niet of het hun gelukt is. Later realiseerden we ons, dat we wel even hadden mogen vragen waaraan wij herkenbaar waren: onze kleine Eriba?
We tanken in Pitlochry. De route tussen Pitlochry en Braemar is erg mooi. Maar we zijn blij dat we geen Munro’s hoeven te baggen vandaag.

De Cairnwell is landschappelijk toch lang niet zo mooi. Het zicht wordt verknoeid door alle stoeltjes liften. Het regent af en toe vanaf het moment dat we de campsite in Pitlochry verlaten, maar het is droog als we om 12:30 uur in Braemar aankomen op de camping: Braemar Caravan Club Site. We vinden een mooi plekje op de camping en Ineke gaat de was doen. En de schoenen in de “droogkamer” zetten. Er zijn 2 droogkamers: 1 voor schoenen en 1 voor kleding. Het stinkt er wel een beetje, maar ja, wat wil je met al die zweet schoenen. Om een uur of 3 begint het weer met tussen pozen te stortregenen. Aan het eind van de middag gaan we naar het dorp om boodschappen te doen in de kleine Coöp. Vanwege de regen bivakkeren we de rest van de dag voor de verandering eens in de caravan.