Dinsdag 2 augustus
Afgelegde km: ± 170 km
Activiteiten: Challenge cache
Overnachting: Trevair Touring Site St. Hilary

In de ochtend gaan we eerst een Challenge Geocache doen. Erg leuk. Veel details kunnen we er niet over vertellen, want dat mag niet, maar we hebben langs een hard stromende rivier gelopen en met de zaklamp, die we voor dit doel mee hadden genomen, door gangen en grotten gelopen. Een echte Challenge, want je weet niet wat je te wachten staat. Om je hiervoor te kwalificeren heeft Ineke in Nederland 26 mysteries opgelost. Vooraf is er al contact geweest met de Cache Owner. We hebben zelfs een telefoonnummer gekregen voor als we hulp nodig hebben. Je moet je voor deze Geocache vooraf aanmelden, wat normaliter niet gebruikelijk is.
Nadat we met succes de wandeling naar het eindpunt hebben volbracht en de cache hebben gevonden, gaan we terug naar de campsite om de caravan op te halen en op weg te gaan naar de zuidelijkste en meest westelijke campsite van deze vakantie.


Omdat we pas enkele weken geleden hebben kunnen boeken, waren veel campsites al vol, en konden we alleen terecht bij Trevair Touring Site. Op zich een prima campsite, al is het lastig dat je hier moet douchen met munten. Voor de werking van het muntapparaat heb je hogere wiskunde nodig, net als voor de gebruiksaanwijzing. Wat tot gevolg heeft dat Ineke zeker de eerste keer zich alleen met veel moeite en veel koud water heeft kunnen douchen. Dus vraag eerst uitleg aan de campingeigenaar. Een beter alternatief is: Kenneggycove maar helaas was die al volgeboekt.


Als Johan gaat koken gaat Ineke op de fiets de omgeving verkennen en een aantal Geocaches bezoeken. Op zich is het landschap hier mooi glooiend, maar de fietspaden zijn meer bos/wandelpaden dus Ineke is blij dat ze net voor de vakantie de beschikking heeft gekregen over een elektrische fiets.