Donderdag 2 augustus
Eindpunt van de dag: Erongo Plateau camp

Om kwart voor 6 staan we op om vroeg te kunnen starten met de wandeling en om 7:20 uur rijden we weg van de campsite. We willen vandaag de hiking trail (Klettersteig) bij de Elephant head gaan lopen. Het is niet ver naar het startpunt bij de Elephant head. Deze wandeling is goed aangegeven. Alleen het begin was even zoeken, maar de GPS bracht snel uitkomst.


Na de start hebben we de GPS niet meer nodig gehad. Het eerste deel is vrij eenvoudig, daarna een deel echt klimwerk. Omdat de stenen nogal ruw zijn is een lange broek aan te bevelen. Ineke, die een korte broek aanheeft, loopt de nodige schaafwonden op. Het was echt handen en voeten werk. Met name voor kleine mensen. Johan moet Ineke vaak helpen om over de rotsen te klimmen. Onderweg zijn er af en toe stijgbeugels, waarmee je omhoog kan klimmen. Maar bij de plek waar je met stijgbeugels een afstand van meer dan 6 meter moet overbruggen zijn we toch afgehaakt. Het lijkt zo eenvoudig als je de foto’s bekijkt. De stijgbeugels zitten ver uit elkaar en de eerste beugel zit zo hoog dat Ineke er niet goed bij kan. En de ketting die hier deels naast hangt, was ook ver verwijderd van de stijgbeugels. Helaas niets voor kleine mensen met hoogtevrees. Tevens hadden wij een rugzak bij ons. Johan met rugzak paste eigenlijk niet door de nauwe opening. Uiteindelijk hebben we besloten om terug te gaan. Jammer, maar we hebben nog een hele vakantie voor ons en we kunnen het ons niet permitteren om hier gewond te raken. Ineke voelde zich voor het eerst oud worden. We dalen via dezelfde route af naar de auto. Ondanks het feit dat we de tocht niet hebben volbracht toch een leuke wandeling.

We rijden direct door naar de startplaats van de wandeling naar de Philips Cave. Omdat we overnacht hebben bij Ameib Ranch hebben we vandaag wat meer ruimte om nog een tweede wandeling te ondernemen. Op de parkeerplaats bij de start van de wandeling naar de Philips Cave hebben we eerst lekker koffie gedronken. Ondertussen komen er andere mensen terug van de wandeling en vertrekken voor de wandeling. We zijn hier dus niet de enigen.


Deze wandeling is stukken eenvoudiger. We hebben geluk met het weer. Het is bewolkt. Daardoor was het niet zo heet. We hebben er meer dan een uur over gedaan (echte wandeltijd). Een leuke wandeling die goed laat zien hoe verborgen de cave is waar je naar toe loopt en wat voor prachtig uitzicht je vanuit de cave hebt. De Bushmanschilderingen zijn goed te zien.

Na de wandeling zijn we, zonder onderweg te pauzeren, doorgereden naar Erongo Plateau camp. De laatste kilometer is de weg inderdaad slecht, met scherpe stenen, maar dan ben je ook ergens. We stonden op 3. Plaats 2, de mooiste plek was al bezet. Het regent vandaag af en toe (10 druppels) en het is de gehele dag bewolkt. We zetten daarom ook vrij snel de tent op. We zijn vandaag vroeg. Voor tweeën zijn we al op de campsite. Een prachtige goed verzorgde campsite. Er zijn slechts 2 van de 4 plaatsen bezet.


We rusten ’s middags en genieten van het mooie plekje. De campsite heeft prima sanitair. Eigenlijk jammer dat we geen zin hebben om te douchen bij kaarslicht. Na het eten gaat Ineke in het donker afwassen bij het toiletgebouw, omdat daar warm water is. Het is aarde donker op de campsite. Omdat het bewolkt is, zijn er geen sterren en kunnen we niet genieten van de volle maan.