Donderdag 25 juli
Wandelingen: Broken Arch trail ; Double Arches & Windows Arch trail; Primitive trail; Mesa Arch loop trail
Autorit: Arches Nat. Park – Moab – Cayonlands Nat. Park – Dead horse point State Park
Overnachting: Kayenta campground

We gaan vandaag in dit drukke gebied op zoek naar rustige pareltjes van wandelingen en dat is gelukt. Het kan dus.

’s Nachts heeft het geregend! Het is dus lekker fris als we opstaan. Gewoon koud en bewolkt. Ideaal weer voor een lekkere wandeling vanaf de campsite. Vóór het ontbijt lopen we de Broken Arch trail naar de Tapestry Arch en de Broken Arch. Onderweg komen we niemand tegen. We starten denk ik om een uur of 6 en zijn om half 8 weer op de campground. Een schitterende wandeling. Wel lopen we af en toe verkeerd, maar nooit meer dan een paar meter. Een GPS met daarop de GPX trail is nu wel nuttig, want er wordt weinig aangegeven. Alleen af en toe een steenmannetjes. Je moet hier wel wat klauteren. Aan het eind van de route loop je door het rotsgebergte rondom de camping en kun je mooi de campground zien en ons campingplekje. Details van onze wandeling van de Broken Arch trail: (2,81 km; hoogteverschil 53 meter; tijd: 1 uur 18 minuten).

We ontbijten uitgebreid met brood en een eitje. We doen rustig aan. We hebben tenslotte de eerste activiteit van vandaag er al opzitten en we hoeven niet voor 11 uur in Moab te zijn. De drankwinkel is pas om 11 uur open.

Op weg naar Moab stoppen we bij de Skyline Arch en gaan een detour maken naar de Windows section waar we gaan wandelen. Bij de North & South Window parking vinden we geen plek meer voor de auto, dus rijden we door naar de Double Arch parkeerplaats.
We gaan eerst de Double Arch bekijken. We lopen de trail niet helemaal tot het eind, want je hebt van een afstand prima zicht op de dubbele Arch. Vaak, en volgens Ineke in dit geval ook, zie je het beter als je het van een afstand bekijkt en ziet als onderdeel van het totale landschap. We lopen door naar de Windows loop via de Turreth Arch. Bij de North Window is het erg druk. Bij de South Window is het daarentegen heel rustig en zijn we alleen. Op de Primitive trail , die we daarna lopen en een alternatief is voor het teruglopen via dezelfde weg, zien we slechts een handje vol mensen. Hier is het opletten voor steenmannetjes en de trail op de GPS. Vanaf de Primitive trail heb je beide Arches in beeld, zonder mensen erop. Zeker een aanrader! Wederom een mooie wandeling die vandaag goed te doen is, omdat het nog steeds bewolkt is en lang niet zo warm. Hebben wij even geluk, want er staat nog een wandeling op het programma. Details van onze wandeling langs de Double Arch en Windows Arches (3,17 km; 98 meter hoogteverschil; tijd: 1 uur en 17 minuten).

We drinken ons eerste kopje koffie bij de Hof van Eden Parking, wat niet veel voorstelt, maar wel een mooi plekje biedt met een beetje schaduw van een boom.

Inmiddels is het tijd om naar de Moab af te reizen naar de State Liquor store aan de 55 W 200 S, die vanaf 11 uur open is. De winkel is onopvallend verstopt in een woonwijk. Aan de voorkant is niets te zien. Eenmaal binnen zie je een zaal met ongelofelijk veel wijnen uitgestald op land van herkomst en een hele bierafdeling met bieren uit de hele wereld en bijzondere soorten. Johan werd zelfs Grolsch aangeboden maar dat vond hij wat overdreven. Een bijzondere drankwinkel, waar Johan wijn en bier koopt en afrekent, samen met een haveloos uitziende man, die vier 2-literflessen gin afrekent en in een roestige auto wegrijdt. Johan koop opnieuw wijn uit Chili. De Californische wijnen vinden wij te duur.

Dan vertrekken we naar Canyonsland National Park. We rijden de gehele route door het park tot aan het Grand View point, maar beginnen met een bezoek aan de Mesa Arch. Prachtig, met zelfs een waterpartijtje op de voorgrond, dankzij een recent regenbuitje. Dit is wel een heel mooi Arch, met name vanwege het achterliggende landschap. Ineke biedt een Zwitsers echtpaar aan een foto van hen te nemen. Ja dat kan hier, het is gewoon rustig en ieder gunt elkaar de tijd om een plaatje te schieten. Daarna zet hij ons samen op de foto. Bewijs dat we toch echt samen op vakantie zijn geweest. Die selfie stick is nog steeds niet gekocht, dus we staan zelden samen op de foto.

We lopen terug naar de auto via de nature trail. Vreemd genoeg neemt niemand die, behalve wij. Hier staan namen bij sommige struiken en planten. Erg leuk en leerzaam en natuurlijk altijd leuk om een rondje te lopen en weer nieuwe uitzichten te zien. Details van onze wandeling: Mesa Arch Loop trail (1,12 km; hoogteverschil 46 meter; 32 minuten):

We stoppen op diverse plaatsen om te genieten van het omringende landschap, maar gaan geen wandeling meer ondernemen. Daarvoor is het onderhand echt te warm. We schieten mooie plaatjes, genieten van het indrukwekkende landschap en picknicken onderweg  op een leuke overdekte picknick plek.

Dan wordt het onderhand tijd om op weg te gaan naar de campground in Dead Horse Point State park. Bij de entrance is het noemen van onze naam voldoende om binnen te komen en we krijgen een briefje mee dat we op het raam van de camper moeten plakken. Ook hier staat weer keurig onze naam op het bordje bij de kampeerplek (Kayenta campground plaats 6) . Wat een mooie plek. Een groot afdak (groter dan bij de andere campground hiernaast) en met een mooi uitzicht. We hebben elektriciteit, die we gebruiken om voor vannacht de camper wat kouder te maken, alhoewel het juist vandaag een stuk koeler is. Volgens mij hadden we hier echt in de zon kunnen zitten.

Johan maakt een vuurtje voor het lapje vlees en we eten vlees met aardappels en worteltjes. Gekocht in de goede supermarkt in Moab. We maken foto’s van de zonsondergang, maar die is niet spectaculair.
Als Johan gaat eten koken gaat Ineke naar Dead Horse point om 4 Geocaches te scoren. Ineke ontdekt de plek die Johan vanuit het vliegtuig heeft gefotografeerd. Daar gaan we morgen ochtend samen een kijkje nemen.

Ook vanwege het fantastische uitzicht gaan we morgen opnieuw samen naar Dead Horse point. Dit moet Johan zien volgens Ineke. De derde reden om morgen nogmaals te gaan is een Geocache die Ineke niet kan vinden. Deze is net geplaatst, en dat ziet Ineke toevallig omdat ze net in Moab de cache heeft gedownload. Dus dat moeten we morgen ochtend met zijn tweeën maar weer proberen.