Maandag 29 juli
Temperatuur Grand Canyon village: 33 graden (bewolkt)
Overnachting: Mather Campground (plaats 180, Juniper Loop)
Route: Page=> Grand Canyon village via Cameron
Activiteit: Wandeling langs de Rim

Vandaag gaan we op weg naar de Grand Canyon. Na een vroege zwempartij gaan we op pad. Om een uur of 8 verlaten we de campground, na afvalwater geloosd te hebben. We tanken bij het benzine station vlak bij de campsite.
De eerste stop is bij Cameron, waar we kijken bij de oude brug. Op zich geen inspirerende plek, dus de koffie moet nog even wachten.

Koffie drinken we op een pracht plek langs weg 64. Dankzij een geocache die hier ligt, vinden we deze leuke locatie, die ideaal was geweest voor een overnachting. Jammer dat we dit niet wisten. Ineke had nog gezocht naar een alternatieve overnachtingsplek. Nu genieten we tijdens de koffie van dit mooie plekje: Kaibab cache.

De file voor het Grand Canyon National Park valt reuze mee. We arriveren snel bij ons eerste uitzichtpunt: Lipan Point. We beklimmen de Desert View Watchtower, op zich al de moeite waard voor een bezoek, maar genieten natuurlijk ook van het prachtige uitzicht.

Na deze eerste kennismaking met de Grand Canyon gaan we direct door naar de Mather Campground (plaats 180, Juniper Loop) en ons mooie rustige plekje, waar we al om half 1 aankomen. ’s Middags lunchen we uitgebreid en we genieten in alle rust van ons mooie plekje. Om een uur of 4 gaan we op pad voor deel 2 van ons bezoek aan de Grand Canyon.

We lopen over de campground naar de bushalte, waar we al snel op de bus kunnen stappen richting de Rim. Het was de bedoeling om een paar korte stukken te lopen en aan het eind met de bus terug te gaan naar Hopipoint om de zonsondergang te bekijken. Maar de zon houdt zich schuil achter dikke wolken en het is heerlijk koel. Ideaal weer om te wandelen. We besluiten om het grootste deel van de Rim trail te lopen. We starten bij de Maricopa point bushalte en lopen vanaf daar direct langs de rim naar Powell Point, Hopi Point en Mohave Point. Bij de Abyss pakken we weer de bus. Een prima busservice. Even wachten en hij staat er alweer. We stappen bij Pima point weer uit om de laatste meters naar Hermits Rest weer lopend af te leggen.

Een mooie wandeling waarbij we bijna geen andere mensen tegengekomen op het wandelpad. De meeste toeristen komen niet verder dan de viewpoints, wat eigenlijk jammer is, maar voor ons prima. Dit is echt genieten. Natuurlijk werkt het mee dat je kunt genieten van het landschap en hiervoor niet hoeft te dalen of te stijgen. We lopen gewoon op onze sandalen. Bij Hermits Rest pakken we de bus terug naar de campground.

Ter hoogte van het Hopi point lijkt het erop dat een heuse zonsondergang toch nog zichtbaar is, maar we zijn inmiddels moe en hebben zin om terug te gaan naar de campground. Tenslotte is het ook prettiger om bij daglicht op de campground aan te komen, want je moet vanaf de bushalte wel een eindje lopen.

Het is inmiddels donker als we gaan eten. Ineke had ergens een tip gelezen over een lamp die je zelf kunt maken. Die tip werd vanavond uitgeprobeerd: door het hoofdlampje binnenste buiten rondom de goed met water gevulde watercontainer te binden krijg je een lamp die best wel veel licht geeft.

We maken het vanavond niet te laat, morgen willen we heel vroeg opstaan.