Woensdag 24 juli
Wandeling: Devils garden looptrail
Autorit: rondje langs de Colorado river en door het Arches National Park

Overnachting: Devils Garden Campground

Terwijl het koffiewater staat te koken, gaat Johan met Ducktape de gasleiding zo goed als mogelijk afdichten. Zelf denkt hij dat dat niet veel zal helpen, maar alle beetjes helpen nietwaar?

We wandelen vanochtend een deel van de Devils garden looptrail (2.9 km; 135 hoogtemeters), met onderweg twee Arches: Tunnel Arch en Pine tree Arch. Een mooie wandeling. Ondanks dat het vroeg is (half 7) zijn we niet de eerste wandelaars. Het is al behoorlijk warm, vandaar dat we na de fotogenieke Landscape Arch niet verder gaan. Wederom een mooie wandeling die toch weer heel anders is dan de voorgaande. Hier wandel je door een open gebied.

Details van onze wandeling Devils Garden Looptrail (3,84 km; hoogteverschil 140 meter; 1 uur en 23 minuten) . Na de wandeling drinken we koffie bij de Devils garden picknick area. Daar is volop schaduw die bij onze camping plek niet te vinden is en we zijn er helemaal alleen. Na de koffie halen we onze stoeltjes op van de camping en gaan we wat Arches bekijken in het park.

We stoppen o.a. bij:

  • Dune Arch. Een aanrader: een erg leuk wandelingetje door een soort kleine Narrow. Ineke loopt op slippers en doet die uit tijdens de wandeling. Je loopt lekker door het zand.
  • Delicate Arch doen we op de easy way. We lopen vanaf de auto zo’n 100 meter. Daar stoppen we en bekijken hem  van een afstand. De wandeling is te zonnig en te warm voor ons.
  • Balanced rock is als laatste aan de beurt. Om een geocache te kunnen scoren lopen we er helemaal omheen. Ja, je doet wat voor je verslavende hobby.

Daarna gaan we boodschappen doen in Moab. We vragen waar we wijn kunnen krijgen. Na twee keer vragen weten we waar het is, maar dan blijkt het 24 juli te zijn: Pioniers Day in Utah (in Moab). In Utah een officiële feestdag. Men herdenkt op die dag de intocht van Brigham Young en de eerste groep mormoonse pioniers in de Salt Lake Valley op 24 juli 1847. Alle staatswinkels en gebouwen zijn gesloten en de drankwinkel blijkt een staatswinkel te zijn. In Utah mag geen wijn en bier (met hoog percentage) worden verkocht in gewone supermarkten. Het lijkt wel Australië. Morgen nog maar eens proberen. Weer twee dingen bijgeleerd vandaag: 1) In Utah gelden strenge regels voor de verkoop van alcoholische dranken en 2) 24 juli is een nationale feestdag.

We rijden langs de Colorado rivier op zoek naar een schaduwrijke lunch plek. Die vinden wij bij Oak grove. Een beetje schaduw aan de rivier, maar je kunt niet bij het water komen. Voor lunch hebben we een restje koude macaroni, wat heerlijk smaakt.  We rijden door tot aan de oude brug over de Colorado. Deze ziet er helaas vervallen uit. Op de terugweg stoppen we bij de Hittle Bottom Recreation Area, waar Ineke pootje baadt in de snel stromende Colorado rivier. Ineke durft niet het water in te gaan omdat er niemand aan het zwemmen is. Pas toen we weer weg reden zag ze iemand zwemmen. Het kan dus wel.

Daarna rijden we terug naar het Arches National park, waar we stoppen bij Courthouse Towers Viewpoint. Het begint zowaar te druppen. Meer dan 10 druppels zullen het er niet zijn geweest. Je ruikt wel dat er vocht in de lucht zit, maar regenen: ho maar. Heel af en toe ’s avonds een klein flitsje langs de hemel.