Zondag 21 juli
wandeling: Angels Palace Trail

Autorit: Kodachrome Basin State Park – Fruita (Capitol Reef Nat. Park)
Overnachting: Fruita Campground

We slapen uit. Pas om een uur of half 7 staan we op. Na het ontbijt rijden we naar de wasserette die op deze campground aanwezig is. Ineke gooit een wasmachine vol voor 225 Dollar cents. Dus 9 Quarters. In principe hebben we genoeg van die munten, maar 1 munt werkt niet, dus moesten we het wisselapparaat gebruiken. Gelukkig pakt die 5 dollar briefjes, want dat was de kleinste biljet dat we hebben. Gister in de winkel hadden we betaald met allemaal dollars, wat dus niet slim is. In Amerika wordt vaak met contact geld betaald. De was zou over een half uur klaar zijn, maar we starten met de wandeling, het is hier niet druk. Niemand heeft er last van als de wasmachine vol zit.

We gaan de Angels Palace Trail lopen. Volgens de beschrijving van de National park folder een fotogenieke route. Details van onze wandeling: Angels Palace trail: 2,5 km; hoogteverschil 65 meter; 1 uur en 22 minuten.

Wel met stijgen en dalen. Ineke was blij dat we de wandelstokken hadden meegenomen. Inderdaad een leuke korte wandeling met steeds weer andere doorkijkjes. We zien niemand onderweg.

Na ongeveer een uur zijn we terug bij de auto en halen de was op. Die hangen we bij onze camping plek te drogen. Hiervoor hadden we van huis een waslijn meegenomen. Tijdens de koffie kan de was goed drogen. We nemen allebei een goede douchebeurt, want het duurt wel een week voordat we weer een douche tegen komen. Gelukkig hebben we zelf ook een douche aan boord, maar die is wel erg krap bemeten.

Inmiddels is het tijd om verder te gaan naar Fruita in Capitol Reef national park. De afstand voor vandaag is niet groot, maar we rijden niet zo snel. Een prachtige route langs de SR12, door heuvels en langs bergen, door bossen en valleien. Met de nodige vergezichten en af en toe een Geocache.

In Escalante lukt het niet om boodschappen te doen. Op zondag is de winkel gesloten. Ineke dacht dat in Amerika alle winkels altijd open zouden zijn. Maar goed, we redden ons wel. Dan gaan we morgen even op en neer naar Torrey. Ineke verwacht brood te kunnen kopen bij de Fruita campground.

Onze campingplek staat aan een abrikozenboomgaard, waar de abrikozen rijp aan de boom hangen. Johan in zijn element. Hij gaat eerst even wat vitamientjes scoren.

Ineke is het klaarblijkelijk wederom niet gelukt een mooie campingplek te bemachtigen. Andere Nederlanders hadden op deze plek (plek 69 loop C) gestaan en vonden het een mooie plek. Ineke niet. De gehele dag sta je in de zon en je staat vlak bij een pad waar toeristen een kijkje willen nemen. Een doodlopende weg (zandpad) langs de abrikozen boomgaard naar de rivier, maar je kunt hier niet bij de rivier komen. Als er auto’s langs rijden, zitten wij zand te happen.

We eten ‘s avonds wel aan onze picknicktafel. Deze picknicktafel staat tegen die tijd bijna in de schaduw. We eten vanavond restjes. Als dessert yoghurt met… abrikozen na.

Wel leuk aan deze campground zijn de hertjes die hier rond lopen. We hebben er enkele kunnen spotten.
Om kwart over negen gaat Ineke op bed. Ze is doodop van de hitte. Eigenlijk jammer, want ’s avonds na 8 uur is het juist erg lekker fris. Ze heeft vanmiddag geen middagdutje gedaan. Dat is in deze hitte toch beter.

Johan haalt ’s avonds een ladder ergens uit de boomgaard en sleept hem naar de boom die vlak bij onze camper staat. Die heeft erg lekkere vruchten, maar is bijna leeg. Je moet het wat hoger op zoeken. Hij wil ze de volgende ochtend gaan plukken, maar toen was de ladder alweer verdwenen. Verspreid over de boomgaard staan ladders die je hiervoor kunt gebruiken.