Dinsdag 16 juli
Temperatuur: 41° C
Afgelegde km: ± 225 km
Activiteiten: Reisdag; Virgin River Gorge Rest area
Overnachting: Watchman campground (Zion National Park)

Van de weeromstuit van het wandeldebacle van gistermiddag gaan we niet nogmaals het park in. Dat zagen we even niet zitten. Wel staan we om half 6 op en daar maken we gelijk een goede gewoonte van.  Deze dag is zo wie zo een uur korter omdat we de klok een uur vooruit zetten bij de overgang naar de staat Utah.

We rijden vandaag naar Zion. Onderweg maken we een stop bij de Virgin River Gorge Rest area. Ineke had gelezen dat je daar Joshua trees kon zien. Onze zwager en schoonzus  hadden op de weg tussen Zion en Las Vegas ergens de Joshua tree gezien. Dat moet hier zijn geweest. Helaas had Ineke de week ervoor gelezen dat de Recreation area gesloten was. We drinken koffie voor het hek en lopen daarna naar de Joshua trees waar je gewoon bij kunt komen.

In St. George stoppen we bij de Dollar Penny. Dat stelde niet veel voor, maar leverde wel een goede emmer op. Want die zat, net als een vegertje, niet bij de inventaris van de camper. We vullen de tank van de camper bij met wat benzine. Ineke had ergens gelezen dat de prijs voor Petrol hier relatief laag was.

Onderweg stoppen we alleen nog voor wat geocaches en rijden direct door naar de Watchman campground. Onze plaats (A005R) blijkt vlak naast de parkeerplaats van het visitors centre te liggen, maar heeft gelukkig wel een zeer schaduwrijke boom. Eigenlijk staat deze naast onze plek, maar dat doet er niet toe. We kunnen er heerlijk onder zitten. Ineke gaat afkoelen in het koude water van de rivier waar we vlak bij staan, want douches kennen ze hier niet.

Ineke neemt een kijkje bij de fietsverhuur. Die is dicht bij onze camping plek. We willen morgen met de fiets het park verkennen. We waren op dat idee gekomen door goede reviews hierover en het feit dat Ineke haar kleine teen 2 weken geleden heeft gebroken. Lopen met wandelschoenen gaat nog wat lastig. Vandaar de fiets. We hoeven niets vooraf te reserveren en kunnen gewoon om 7 uur de fiets komen ophalen.