Maandag 5 augustus
Wandelingen: Mirrorlake trail
Overnachting: Upper pines Campground Yosemite Nat. park


Uiteindelijk 14 km gelopen vandaag met een hoogteverschil van 222 meter. De auto heeft een dagje vakantie. Hoe dat kwam:
Op de planning van vandaag staat de Mirror lake trail. Natuurlijk beginnen we weer vroeg. Om half 7 lopen we vanaf de campground naar het begin van de Mirror lake trail, omdat de bus op dit vroege tijdstip nog niet rijdt. Overigens is dit minder dan een kilometer. We lopen de Mirror trail anti-clockwise. Met de gedachte dat we op de heenreis in de schaduw lopen. Maar dat was niet nodig geweest. De gehele trail was in de schaduw. Een mooie wandeling die eindigd bij de twee mirror lakes. Daar besluiten we om de korte trail te lopen, en niet de 7 km lange route. Dat betekend dat we door het water waden naar de overkant en vanaf daar terug lopen naar het start punt van de wandeling. We hadden hiervoor water schoenen bij ons, maar die hebben we niet aangetrokken, de ondergrond is duidelijk te zien en is van grof zand. Het juist lekker fris om hier door heen te waden. Dit grove zand doet wel zeer aan je voeten. Ineke had althans duidelijk geen eelt op de voetzolen.

We zijn bijna alleen op deze heerlijke plek. Slechts zo’n 6 mensen tegengekomen tot dit punt en ook later op de route niet meer dan 6. We bekijken dit deel van de route eens goed, lossen een geocache op en gebruiken de toiletten. Daarna beginnen we aan de terugweg. Niet langs het water, maar langs het hoogste pad. Op zoek naar een grot. De indrukwekkende geschiedenis van deze cave: The Indian Caves of Yosemite (N 37° 44.683′ W 119° 33.291′). Natuurlijk is er niet veel meer te zien dan een grot, maar toch een leuk stukje geschiedenis.

Tekst uit de Geocache: Indian Cave of Yosemite:
many, many years ago, this area was part of the home of the Yosemite Miwok Indians known to other Miwok Indians as Awanichi, named after their main village Awani, which was located near the base of Yosemite Falls.The last of the Awanichi Indians were chased to these Indian Caves by Captain John Bowling and his calvary. When the calvary arrived at the main entrance to the caves, they found only an elderly native woman who told them that the Awanichi entered the caves and escaped up what we call the Washington Column to safety. As always in those days, the non-native invaders underestimated the intelligence of the Native Americans and believed the story.

Al snel zijn we weer terug bij de brug en zien we meer mensen lopen op het pad naar Mirror Lake. We komen net op tijd om de bus te pakken. Het kan dus toch! De details van onze wandeling: Mirror lake (6,4 km; hoogteverschil 58 meter; looptijd 2,5 uur).

Wat betreft wandelen blijft het hier niet bij vandaag. We gaan uitgebreid bij de camping koffie drinken en om een uur of half twaalf gaan we lopen langs North Pine campground en de Valley trail op weg naar het Ahwahnee Hotel. Voordat we gaan lunchen bekijken we uitgebreid het interieur van dit mooie historische pand uit 1927. Het doet ons denken aan het Victoria Falls hotel in Victoria Falls in Zimbabwe. Misschien gaan we daar volgende jaar wel weer eens kijken.

Ineke had gisteren de lunch al gereserveerd. We worden door een ober naar onze tafel geleid en daar kregen we twee “waiters for today”. Johan heeft een hamburger gegeten met frietjes en Ineke kiest voor de kip salade. Met als toetje drie bolletjes home made ijs voor Johan en 2 bolletjes ijs voor Ineke. Heerlijk gegeten en een leuke ervaring om hier te eten. Dat is nog eens iets anders dan een Mac Donalds, ook al blijft het hamburger.

Bij de bushalte wachten we 20 minuten tevergeefs op de bus. Uiteindelijk gaan we lopen. Dat was een goed idee, want de volle bus hebben we pas voorbij zien komen toen we bijna bij de volgende halte waren.
Bij de volgende halte (4) komt toevallig net een bus aan, die niet langs halte 3 gereden is. De volgende dag merkt Ineke dat halte 3 uit de standaard route is gehaald. We springen dus gauw op de bus naar halte 6 waar we besluiten een middagwandeling te maken. We gaan eerst naar de Lower Falls. De Upper falls laten we links liggen, die zien we wel van een afstandje. Ons steeds afvragend waar nu de foto achter op onze camper is gemaakt. De meningen zijn verdeeld en er worden dan ook vele foto’s genomen tijdens de wandeling. Wat is het vreselijk druk bij de waterval, we lopen snel door. Ook hier weer, de meeste mensen lopen heen en terug, terwijl er een leuke rondwandeling is aangelegd. Deel twee van de Lower Falls wandeling is heerlijk rustiger.

We besluiten een deel van een geocache wandeling te lopen. Ineke had verwacht dat dit een korte virtual was, maar die bleek erg lang te zijn, maar bracht ons wel op mooie plekjes, zoals de Swinging bridge.

Bij halte 11 stoppen we er mee en wachten geduldig enige tijd op een bus. De eerste bus die langs komt is vol, maar er wordt even aangestampt, zodat we er met alle 6 wachtenden nog bij kunnen. Ineke probeert bij bushalte 12 nog een Geocache te scoren terwijl Johan alvast doorrijdt naar de camping. Ineke volgt spoedig want het lukt niet om deze op te lossen.

We eten eenvoudig. We hebben een restje gehakt wat Johan gister op de barbecue probeerde te braden, maar helemaal uit elkaar gevallen is. Dat wordt gemengd met de heerlijke aardappelsalade (met ei) en ijsbergsla en dat vormt ons avondmaal. Tenslotte hebben we uitgebreid geluncht. Na de afwas en de thee gaan we weer vroeg ons nest op zoeken.