Zaterdag 10 augustus
Autorit: Death Valley – Las Vegas
(425 km)
Activiteiten: Bezoek Death Valley; wandeling Strip in Las Vegas
Overnachting: Excalibur Hotel
Las Vegas

Vroeg op, want we hebben een drukke dag voor de boeg. We ontbijten met de laatste restjes melk en cornflakes en maken wel koffiewater maar geen thee. Ook pakken we de laatste zaken in zoals de slaapzakken en het beddengoed.

Op pad voor de laatste echte vakantiedag. Las Vegas en Death Valley in één dag. We moeten een behoorlijk eind rijden en moeten zelfs nog een heuze berg bedwingen. Ineke meet op elk viewpoint de temperatuur. Tenslotte is dit een moordend hete route:  Mooi niet, dit is niets vergeleken met wat we al hadden meegemaakt in Needles, Oatman of Valley of Fire.

Na het overwinnen van de eerste heuvelrug komen we bij de Sand dunes, waar we langs rijden zonder te stoppen. Ineke dacht dat bij de volgende stop deze duinen ook zichtbaar zouden zijn, dus niet. Maar ach: dit zijn erg kleine duinen vergeleken met de duinen in Namibië.

Na een paar korte fotostops komen we in Furnace creek, volledig in ruste en alles gesloten. We rijden door naar Bad Water, een zoutmeer. Het is nog zo vroeg dat we de fout maken dat we denken dat we wel even de zoutvlakte op kunnen lopen zonder hoeden. Maar de zon komt tijdens deze leuke wandeling achter de heuvel vandaan en dan is het ineens brandend heet. We maken de wandeling niet al te lang. Het is lastig dat de zon steeds verder omhoog gaat en de schaduw zich steeds verder terug trekt. De auto staat nog in de schaduw van de rotswand, dus ons kopje koffie drinken we in de schaduw in de auto waar het koel is.

We vervolgen onze route via de Artist palet, waar we een korte fotoshoot inlassen, naar Zabrisky point. Hier moeten we echt omhoog lopen om de prachtige kleuren en natuur te kunnen zien. Helaas is dat op onze foto’s niet terug te zien.

Daarna rijden we naar het laatste viewpoint: Dantes view: inderdaad een indrukwekkend uitzicht punt: een must see. We waren blij dat we deze detour hebben genomen. We zien nog net waar we vanochtend hebben gelopen. We gaan hier slechts enkele meters van de auto af, dus niet naar het viewpoint zo’n honderd meter lopen verderop.
Hier laten we ons bezoek aan Death Valley bij en rijden zo snel mogelijk naar Las Vegas. Niet “te” snel vanwege het feit dat Johan vindt dat je met deze auto niet harder kan rijden dan 65 miles/uur. De snelheid wordt ook getemperd door de nodige road works. We stoppen voor een korte lunch pauze bij een benzine annex propane shop. Voor propaan moet je wel even de tijd nemen omdat een medewerker apart mee moet naar buiten om een hek te openen en je mag niet zelf de tank vullen. In Henderson vlak bij Cruise America tanken we om ervoor te zorgen dat de tank vol zit bij aflevering. Gas is hier best wel duur.  Om half 3 zijn we bij Cruise America, waar we de auto uitladen en de stoeltjes/ kussens/ nog wat eten /tafeltje etc. voor andere kampeerders achterlaten.

Johan heeft een lijst gemaakt, zoals we altijd doen, van de gebreken van de auto. Die lijst laten we achter bij Cruise America, na er eerst een foto van gemaakt te hebben. Ze lijken er niet erg in geïnteresseerd in te zijn. Volgens Cruise America hadden we hun moeten bellen over het gaslek, dat vond ze erg belangrijk. We krijgen dan ook geen vergoeding van de extra gemaakte kosten.

Daarna wordt de taxi voor ons gebeld, waar we nog 20 minuten op moeten wachten.

In het hotel, dit keer het Excalibur Hotel, is de wachtrij niet al te lang. Heerlijk douchen en uitrusten voordat we aan deel twee van ons programma van vandaag gaan beginnen: de Strip verkennen.

Om een uur of half 6 starten we met de wandeling over de Strip en zijn uiteindelijk om half 11 weer terug. We lopen eerst vanuit het hotel naar de overkant van de weg: op zich al een hele tour om je eerst even te oriënteren. We komen uit bij de Leeuw van MGM. Daarna blijven we lopen aan die kant van de Strip. Het was handiger geweest om de route later te starten, omdat de Strip mooier is in het donker. Ook was het handiger geweest om aan de west kant te beginnen, dan loop je in de schaduw van de gebouwen. Nu liepen we af en toe in de zon. Het was niet erg warm, maar toch snel zo’n 92 graden.

Op de heenweg lopen we langs Paris met zijn Eiffeltoren en Venetië met zijn gondels. Terug lopen we via de Vulkaan van het Mirage en de Waterfonteinen van het Bellagio.

Op de heenweg eten we een pizza. Lekker, maar erg vet. Johan drinkt er twee glazen bier bij en Ineke twee glazen water, maar tijdens de wandeling krijgt Ineke ongelofelijke dorst. We stoppen bij een leuk restaurant (eigenlijk leuker dan waar wij hadden gegeten) om een glas bier en een Sprite te bestellen. Ineke had zo’n dorst dat ze nog een glas vraagt en dan wel zonder ijs (ijs is de helft van de inhoud van het glas). Later blijk dat we die niet hoefden te betalen, want dit restaurant kende gratis refill. Viel dat even mee. Af en toe loop je door de casino’s en winkels, ook omdat het daar lekker koel is. Overigens had Johan het na een half uurtje eigenlijk al gezien, maar daarvoor zijn we niet naar Las Vegas gekomen.  Johan had te doen met al die kleine kinderen, die aan de hand of in kinderwagens van attractie naar attractie werden gesleept. We lopen keurig ons rondje af. Maar we zijn beide van mening, dat wij liever een wandeling door de bergen maken dan door Las Vegas.

Moe zijn we wel na deze wandeling. Zo hebben we vandaag toch nog onze wandeloefening gehad. We gaan dan ook direct slapen.