Woensdag 31 juli
Route: Needles => Bakersfield

Overnachting: Kern River campground

Vanaf nu staan we wat later op. Vandaag is een echte reisdag. We staan rustig op en willen nog zwemmen, maar de eigenaresse van de campground is net het zwembad aan het schoonmaken. Dat wordt douchen. Daarna verlaten we snel deze saaie campground.

De eerste stop is bij Ludlow, wat echt niets voorstelt. Maar je moet toch ergens koffie drinken. Die drinken we in de auto, waar het lekker koel is. Klaarblijkelijk is Ludlow, net als Oatman, een oud mijnstadje geweest, want er stonden oude trein wagonnetjes van de mijnen.

In Barstow gaan we tanken. Als we tanken ziet Ineke naast het benzine station een oud treinstel.

De volgende stop is bij een trein overgang. Daar kunnen we de lange treinen aanschouwen. Soms met wel 6 locomotieven ervoor.
Als we een gebergte over gaan veranderd ineens het gehele landschap. Er groeit gras op de heuvels en er staan bomen en fruitbomen. We zien akkers die groen zijn. De omgeving van Bakersfield lijkt een goede plek om te wonen. De temperatuur is hier een stuk aangenamer dan bij Needles.

In Bakersfield brengen we een bezoek aan de Wal-Mart. We slaan wat grotere hoeveelheden in: eten voor 4 dagen. We overnachten op de Kern River campground bij Bakersfield. Een prachtige campground onder grote bomen aan de Kern river. We hebben een plekje aan het water. Rond een uur of 5 komen we aan op de camping en kunnen nog even genieten van ons mooie plekje aan het water. Daar is het zelfs qua temperatuur erg aangenaam. Helaas is de camping ronduit smerig. Overal ligt rotzooi en de toiletten zijn smerig. Ineke gaat zich daar niet douchen en we gebruiken ons eigen toilet. Toch handig dat we die hebben. Wat jammer van zo’n mooie campground. Hij wordt helemaal verwaarloosd.

We hebben hier wel internet bereik en we gaan bekijken of de campground bij Paramint Springs (Death valley) iets voor ons is. We besluiten om morgen te bellen om een plekje te reserveren. Een tip die we van de Nederlanders in Monument Valley hebben gekregen. We hebben nu ervaren dat je prima in de hitte kan bivakkeren als je maar elektriciteit hebt om de airco te gebruiken. Dan leest Ineke dat er vandaag een plane crash is geweest in de Father Dowly canyon. Die willen wij ook met een bezoek vereren als we bij Paramint Springs gaan kamperen. Een 7 à 9-tal toeristen hebben lichte verwondingen opgelopen en de piloot is nog niet gevonden. Even in de gaten houden dus.